Pagina's

zondag 23 februari 2014

Lekker bezig

Knutselen is niet besteed aan mijn mannen. Bouwen dat willen ze. Niet met lego of van die houten latjes. De heren (en dametje)willen het echte werk. Nederzettingen bouwen is helemaal in, compleet met kampvuur en proviand.
Prachtig natuurlijk. Waar lees je niet dat kinderen meer buiten moeten spelen, ontdekken, creatief in de weer moeten zijn, fantasie de vrije loop laten, bladiebla. Een paar dagen of soms zelfs een paar weken is hun nederzetting het je van het. Hele fantasie levens worden er nagespeeld inclusief jachtpartijen. Totdat er ergens een betere plek wordt gevonden en er een nieuwe nederzetting wordt gesticht. Het oude blijft achter en verandert langzaam in een hoopje rommel. Een hoopje rommel, die als je niet oppast in het voorjaar in je grasmaaier eindigt. Of erger nog , de nederzetting wordt een heuse ruine en overwoekert door moedertje natuur. In het donker mijn dierenrondje doen is dan ook niet geheel zonder risico. Voor je het weet zie je een overblijfsel over het hoofd en beland je geheel onverwachts languit. Meestal in de bagger. Zucht!
Daarom vandaag een opruim rondje over het erf. De jongens helpen, onder lichte dwang. Ik moet ze vooral niet uit het oog verliezen. Voor je het weet zijn ze met de rommel weer ergens een nieuwe nederzetting aan het stichten. Zo blijven we lekker bezig zullen we maar zeggen.

10 opmerkingen:

 1. Oh heerlijk als je toch zo op kunt groeien... goud waard!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke plek, wat een prachtige foto's. Lang leve het buiten spelen!
  Als ik terugdenk aan de jaren dat mijn kinderen alleen maar binnen kwamen om te slapen, meen ik daar nu de resultaten van te kunnen zien. Uitermate vindingrijke, hardwerkende kinderen, die nog altijd niet bang zijn om een beetje vies te worden.
  Een hartelijke groet, Madelief.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, jouw tuin! Heerlijk. Kennis heeft ook zo'n tuin, met een grote vuurplaats enzo. Heerlijk dat jouw kindjes zo lekker spelen en ontdekken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig! Ze zullen er later met heel veel plezier aan terugdenken. Stiekem denk ik dat een kind hier meer van leert dan van op elkaar gepakt zitten in een muf klaslokaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aah, dat klinkt bekend! "Als de 'hut' af is, is het ineens niet zo leuk meer mama"..... dus bouwen ze weer een nieuwe! Met een kippenhokje! Want kip moet ook altijd mee!
  Dag, Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat woon ij toch heerlijk. En wat is er eigenlijk leuker voor een kind dan hutten bouwen met spullen die je in de natuur vindt?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat een zaaaaligheid, dat is toch gewoon een klein paradijsje?!
  Prachtig!! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb je genomineerd voor de liebster award, waarom? lees maar: http://uitmijnkeukentje.blogspot.nl/2014/02/liebster-award.html

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jij woont in het paradijs en niet alleen het kinderparadijs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Beste Helena, Door het mooie (en groeizame) lenteweer begint 'Moestuinmaandag' weer rond te zingen. Doe jij - als initiatiefnemer - ook weer mee? Hartelijke groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen