Pagina's

zaterdag 25 oktober 2014

Een jaartje zonder

Stoofpeertjes gekookt in een laagje water met veel vlierbessensap, kaneel, stukje citroen met kruidnagel en een scheutje agavesiroop. De kinderen doen er een moord voor.  Zelf hebben we geen boom, maar meestal krijgen we emmers vol. Gisteren kwam er weer een lading. Tot mijn grote schrik zag ik dat ik aan mijn laatste fles vlierbessensap bezig ben. Help, vergeten te maken dit jaar!! Sommige periodes kunnen zo hectisch zijn dat bepaalde oogst momenten er bij in schieten. Gelukkig zitten er al twee porties in de vriezer voor de kerst (traditioneel toetje voor kerst in huize Hollandse Klei). Snel scan ik mijn kruiden. Wat is er nog meer vergeten of te weinig?  Geen kleefkruid, te weinig brandnetel, geen pesto gemaakt, geel dille, geen courgette in het zuur en zo is er vast nog meer. Beetje moeilijk doen noemt de man dat dan. Er zijn toch gewoon winkels? Nee, dat doen we niet meer...... dan maar een jaartje zonder.

(Ik snak nu al naar zelf gemaakte basilicum pesto......... 
Mijn kinderen zijn nog  geen pubers dus het is allemaal wat makkelijker uitvoerbaar)


4 opmerkingen:

 1. Hee, ik wist niet dat je kleefkruid ook als smaakmaker kon gebruiken. Waar gebruik jij het in/voor?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik het nooit medicinaal, gewoon als groente (vers). Het barst er altijd van in de tuin. Ik droog het voor thee en in de soep. Hier kun je meer vinden http://dier-en-natuur.infonu.nl/bloemen-en-planten/97031-kleefkruid-een-geneeskrachtige-groente.html. Ik ben namelijk ook maar een prutser.

   Verwijderen
 2. Prutser? O.o
  Gek mens.
  Was vandaag in een supermarkt (wel vaker) en ik zag die rijen vol diepgevroren dooie dieren, anonieme groenten en pakjes met tja.... dingen die ergens naar smaken..... en ik vond dat zo vervreemdend. Als we weer tijd hebben, ga ik écht die bioboer in Grimstad eens opzoeken. En kijken of er hier ergens kortreist kjøtt te vinden is dat een beetje een fatsoenlijk leven heeft gehad...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb dit jaar nog staan van vorig jaar :)

  BeantwoordenVerwijderen