Pagina's

maandag 20 oktober 2014

Hoera 100 jaar! / zelf glasverf maken


Vorige week was het zover, oma-oma werd 100 jaar! Dat moest natuurlijk groots gevierd.
Maar ja, wat geef je nu iemand van 100 jaar cadeau?  Oma-oma gaf zelf al aan dat ze liever geld voor een goed doel wilde ipv cadeautjes. Dat deden we dus netjes, maar om nu met lege handen te komen voelde ook een beetje raar.  Dan maar iets zelf knutselen. Leuk voor oma-oma en zijn de kinderen ook nog lekker bezig. Het was tenslotte herfstvakantie en je moet dan wat.

Ooit zag ik op TV hoe je zelf glasverf kan maken. Heel simpel eigenlijk. Je mengt acrylverf met hobbylijm, half om half, en je kunt beginnen.  De verf kun je aan de lucht laten drogen of  als het sneller moet in een paar minuten in een oven van ongeveer 100 graden.
Voor oma-oma maakten we lichtjes van oude glazen potjes met de tekst 'Hoera 100 jaar'. Aangezien er in het bejaardentehuis geen echte kaarsjes mogen branden kochten we ook nog van die nep waxinelichtjes met batterijtje. Het cadeautje viel in goede aarde en oma-oma kan voorlopig niet vergeten dat ze 100 is geworden.

Grappig verhaal is dat ze haar jongste achterkleinkind , ons Madeliefje, wel herkent en vervolgens aan de man vraagt : "Wie was jij ook alweer?"  . Ja, want 100 worden valt nog niet mee, een geheugensteuntje mag je dan best gebruiken.

2 opmerkingen:

  1. Haha, dat is er wel een om te onthouden die opmerking. 100 Jaar, gefeliciteerd hoor. En wat een leuke tip van die verf.

    BeantwoordenVerwijderen