Pagina's

zaterdag 31 oktober 2015

Theetje drinken


Tada, mijn gloednieuwe theepot. Twee maanden lang speurde ik naar een theepot. Elke loppis, supermarkt en zelfs keukenwinkel liep ik af (zijn er niet zo veel in mijn buurt hoor). Het steelpannetje was ik al meer dan zat. Nada noppes niks, binnen mijn budget en als dat het wel was, was het super ranzig. Een enorme theeleut kan niet zonder theepot. Zo noem ik mezelf maar even, maar meestal zijn het kruidendrankjes die staan te trekken. Mijn dag is verdeeld in kruidendrankjes die dan weer aangepast zijn aan mijn stemming, wie er thuis is en de kleine kwaaltjes die er heersen. Kortom, een theepot is een must voor mij. Loppis en winkel in, loppis en winkel uit. In mijn hoofd werd het budget al opgeschroefd en zo vond ik in de supermarkt toch een glazen theepot. Een week na mijn aankoop, KLEDDER, pot gevallen. De man keek me met droevige hondenogen aan, oeps, en besefte zijn lot: loppis en winkel in, loppis en winkel uit. Mooi niet! Ik stapte in de auto reed 30 km naar de thee en koffiewinkel, zocht de goedkoopste theepot, nog steeds ver boven budget, rekende af en reed weer 30 km terug. Blij, blij! Volgens de verpakking met een anti-drup systeem. Kijk naar de foto, zie je hem hangen?!
Wie komt er thee drinken?

10 opmerkingen:

 1. :-) zou wel willen, zelf heb ik een kleine theepot verslaving, ik heb er nogal veel. Idd om eens wat kruidenthee te maken en een voor theebloemen en een voor de mooi srry...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja gezellig. Sinds ik geen buurvrouw meer heb, drink ik nooit meer thee!
  Je theepot is mooi. Met z'n druppeltje.
  Flauw, hier heeft de kringloop er een plank vol mee staan. Voor bijna niks.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik had gedacht ook wel iets bij een loppis te vinden. Er zitten ook heel veel dure loppissen tussen. Echt, soms belachelijke prijzen.
   Tijdens mijn zwangerschappen moest ik trouwens niet aan thee denken. Gek hè?

   Verwijderen
  2. Hier heb je ook een kringloop die gewoon meer vraagt dan ikea, voor tweedehands ikea-spul. En antiekprijzen voor serviesgoed met een merkje. Raar he? Maar Zweedse ouwe meuk is natuurlijk ook belachelijk hip geworden.

   Heb tegen de misselijkheid nog citroenverbena-thee geprobeerd. Geen succes, anders dan dat ik het gelijk weer kwijt was.
   't Heeft altijd zo iets gezelligs en huiselijks, thee drinken. Als je niet zwanger bent :D

   Kom wel een x een bakkie bij jou doen :)

   Verwijderen
 3. Hier onze theepot kapot gegooid door de kleine man. Dus wij zitten met het zelfde probleem en ook ging de waterkoker kapot. Dus wij zitten ook met die vervloekte steelpan op een keramisch fornuis wat echt mega lang duurt voor je thee hebt! En hier ook nog geen normale theepot gevonden en toen ik dacht dat ik er eentje had, kwam ik thuis, bleek hij lek *zucht*
  Wij zoeken dus nog even verder :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja, ik! kom volgend jaar wel even langs, als we weer in Zweden zijn ;O))) Ha haa, grappig verhaal. Goed gedaan vrouw!

  heb wel 5 theepotten, ook zo één, maar dan in 't wit. Twee eigenlijk. Je had er best eentje mogen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha! Ik begrijp de nood om een goede theepot meteen! Ben zelf ook zo'n mega (kruiden)theeleut! Je hebt wel een heel mooie gevonden! Zou graag bakkie komen doen, maar ik denk niet dat we komende zomer weer naar het noorden gaan...

  BeantwoordenVerwijderen