Pagina's

vrijdag 30 oktober 2015

Kijk!


Met frisse tegenzin poseert Lief even haar nieuwe trui. Moet van mama. Die is namelijk altijd reuze trots op afgemaakte breiwerkjes. Het truitje gleed gisteravond van de pennen en vanochtend werkte ik de eindjes weg. Drie eindjes, om precies te zijn. Het truitje werd in het rond gebreid van boven naar beneden uit 1 stuk. Geweldig, geen aan-elkaar-maak-gedoe en heel weinig eindjes om weg te werken. Ik  hartje dit om het maar eens populair te zeggen. Wat nog meer fijn is aan dit truitje is dat er geen mouwen zijn. Kijk, wollen truien zijn heerlijk, maar die mouwen.... zo onhandig als je aan het werk/ spelen bent buiten. Ze hangen overal in en zijn na 10 minuten al smerig of kletsnat.

Het patroon is Milo van tikkiknits.com en is simpel en snel om te maken. Kun je recht en averechts breien, dan kun je dit patroon met gemak. Ook staan er online video tutorials voor dit patroon. Kind kan de was doen (is dat nog wel zo tegenwoordig?). Voor het eerst in mijn leven kocht ik  een breipatroon online. O, de geneugten van een creditcard, levensgevaarlijk. 
7 opmerkingen:

 1. hihhi die laatste opmerking vooral he? :-)
  Maar hij ziete r mooi en makkelijk uit, wellicht een project wat ik van mijn zelfgesponnenschapenwol kan maken, geen armen-kriebelt t niet dus.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, wat een leuk patroon. Ik ging meteen kijken en wil het ook wel kopen....tjonge.....ik deed dat ook nooit met een creditcard. Die ligt bij mij in de la om eens per jaar mee te nemen naar Frankrijk. Krijg je het dan per mail ofzo?
  /carin

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb sinds een aantal weken voor het eerst zo'n kaart. Ik kocht het patroon op ravelry, volgensmij wordt je daar naar doorverwezen Door de wenste, en betaalde met de kaart. Kreeg daarna , binnen 5 minuten, een mail met een download link.
   Ging echt allemaal zooooo gemakkelijk. Bijna gevaarlijk. Heb al weer een nieuw patroon gekocht.

   Verwijderen
 3. Errug leuk!!
  En die mouwen.... heel herkenbaar. :)

  BeantwoordenVerwijderen