Pagina's

woensdag 28 oktober 2015

Even doorzetten


Terwijl de man met de kinderen op pad is, probeer ik een bedrijfsplan op papier te krijgen. De ene  na de andere app komt binnen op mijn mobiel. Vis gevangen, eland gespot, bessen gesnoept. Alle berichten netjes voorzien van een foto. En daar zit ik dan achter mijn computertje, binnen, te zuchten en te steunen. Het moet op papier met cijfers en al. Zo niet mij. Zo erg de bank, Skatteverket (zweedse belastingdienst) en om eerlijk te zijn precies in het straatje van de man. Ook hij heeft liever een helder document dan al mijn losse flodders. Zucht, 100 keer alles herschrijven, in het engels. Een kwestie van doorzetten en volhouden.

Toch ben ik blij met de kans die ik krijg. De kans om straks mijn werk met anderen te delen en daar misschien ook nog wat centjes voor te krijgen. Nee, ook zo niet mij. Helaas leven we in een wereld waar centjes het meest gewaardeerde ruilmiddel is. Krijg geen ticket van Oslo naar Amsterdam in ruil voor mijn verhalen en tekeningen. Het zij zo.

Ik kijk nog even naar de foto's op de app , zet mijn schouders er weer onder en ga verder met frisse moed.

4 opmerkingen:

 1. Je kan het! En de Zweden staan veelal open voor onze plannen. Hier word ook druk geschreven voor die ene droom. Morgen een bezichtiging van een koophuis met 5000m2 grond. Spannend! Succes daar!
  We veroveren Zweden nog wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gets & blergh, zulke dingen! Maar het is voor een heel goed doel. Leuk dat de man er ook is. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. soms zou ik terug willen naar ruilhandel ofzo :)
  succes!

  BeantwoordenVerwijderen