Pagina's

maandag 11 januari 2016

Sneeuw, sneeuw, sneeuw, sneeuw

Het lijkt wel of het niet op kan, sneeuw. Het sneeuwt nu al meer dan twee dagen achter elkaar. Soms zacht met kleine vlokken en soms hard met enorme vlokken. Achter het huis zak ik tot ver over mijn knieën in de sneeuw. Gelukkig heeft buurman er lol in om de oprit enigszins sneeuwvrij te houden met een sneeuwploeg, anders had ik vanochtend een tunnel moeten graven naar de weg. De weg, daar hoef ik niet eens over te schrijven. Iedereen die een voertuig heeft waar een schuif voor of achter kan is bezig om de hoofdweg een beetje begaanbaar te houden. Het zijn wel allemaal mannen die er mee in de weer zijn. Ik krijg ook echt het idee dat ze het nog leuk vinden ook. Een soort jongensspeeltje. Gemotoriseerd sneeuw verplaatsen. Iedereen die ik spreek is blij met de sneeuw.
Mij hoor je ook niet klagen hoor. Ookal was de rit naar het busstation in Noorwegen gisteren memorabel (voor een Hollander althans) met op de heenweg reeën op de weg in het donker en op de terugweg heel erg slechte wegen door de plotselinge hevige sneeuwval. De man vertrok weer naar Nederland en moest met de bus naar Oslo, dus er was geen ontkomen aan.

Vandaag zijn de kinderen weer voor het eerst naar school, de kerstvakantie is voorbij. Ze hadden er zin in. Achter de school is een ijsbaan met ijshockeyveld, jippie! Winterpret.

Nog wat plaatjes dan maar van dit weekend. Op dit moment ligt er wel drie keer zoveel sneeuw. Na schooltijd gaan we de iglo uitbouwen. De jongens hebben het over een uitbouw met schoorsteen voor een houtkacheltje?
9 opmerkingen:

 1. Ooh heerlijk! Hier ook :) En eindelijk sneeuw waar je wat mee kan, want tot heden leken het net watten. Jullie iglo ziet er echt heel erg gezellig uit zeg. Willen de kinderen hier ook, ik geloof dat ze op school ook zoiets gaan maken. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit zouden mijn kids ook wel willen zoveel sneeuw, mooie iglo een leuke foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat denk ik ook. Je hebt dan echt geen kind meer aan ze.

   Verwijderen
 3. Wat een heerlijke foto's weer. Maar waarom heeft Madelief een helm op?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja, ze heeft een nieuwe roze helm (voor schaatsen en skieen) en die wil ze niet meer af doen.

   Verwijderen
 4. Gezelligheid ten top en zo te lezen geniet je echt van je leven daar ! Rini

  BeantwoordenVerwijderen