Pagina's

dinsdag 3 mei 2016

Beestebende

Wat is het toch weer leuk om een dier in huis te hebben. Zowel de kinderen als ik genieten van Ibbeltje. Het was even afzien voor haar de laatste twee uur in de auto (en voor de man die mag ik niet vergeten te noemen), maar wat zijn we blij dat ze er is. Wel spannend in het begin. Veel ongevraagd advies over weken tot maanden binnen houden van de kat. Daar zag ik wel tegen op. Hou maar eens een kat binnen met 3 kinderen die om de haverklap de deur naar buiten open doen. Het huis is ook nog eens een grote ruimte zonder aparte kamers. Gelukkig stelde de dierenarts in Nederland ons al gerust. Een kat heeft meer oriëntatievermogen dan een mens en als ze niet in paniek is komt het vast goed.Vier dagen lukte het om haar binnen te houden. Ze had al snel in de gaten hoe de buitendeur  open kon. Geen houden meer aan. Nu hadden we een mazzeltje dat de buurhond twee weken op vakantie was. Als Ibbeltje ergens een hekel aan heeft ......

Afijn, het liep allemaal super soepeltjes. De eerste dag bracht ze al een hagedis mee naar binnen. Eerst een beetje paniek bij de kinderen en mij; leeft de hagedis nog en hoe krijgen we hem weer naar buiten? Diverse hagedissen zijn nadien nog naar binnen gesleept, maar gelukkig nooit meer zo'n grote als de eerste. Het is wel weer wat anders dan die eeuwige muizen en ratten. We zetten ze allemaal terug onder de schuur van de buren. Daar durft mevrouw niet te komen door de hond, Betsie. De buurvrouw is blij met de vluchtelingen, ook de hagedissen zonder staart. Wat doen die gekkies nou.... ze gooien hun staart af als ze in nood zijn. Heel gek gezicht, zeker als de staart nog door kronkelt. Op mijn instagram heb ik een filmpje van een staart staan, voor wie het leuk vind om te zien. Het lukt maar niet om het hier te plaatsen
Wie denkt dat je zomaar op de gok een kat kan meenemen naar Zweden moet ik nog wel even teleurstellen. Ze controleren de laatste tijd heel streng aan de grens. Het is dus wel verstandig om aan de inentingen en chip plicht te voldoen wil je je huisdier meenemen naar Zweden.


5 opmerkingen:

 1. Je, ze controleren heel intensief hoorde ik.. Dat is op zich niet zo voor de huisdieren geloof ik. Wat fijn dat Ibbetje er weer is!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee inderdaad niet voor de huisdieren, maar ze zien natuurlijk direct dat er een dier mee is en vragen dan wel om de papieren. Voorlopig blijft die strenge controle bij de grens nog hoorde ik op het nieuws.

   Verwijderen
 2. Fijn dat ook Ibbeltje zicht thuis voelt in het mooi Zweden!
  Saaaai zonder beestjes hé! En je hebt er nu dus ook hagedissen bij... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie kat!
  De kinderen zullen zeker wel gek hebben gekeken toen die hagedis z'n staart afgooide!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk dat de kat nu ook van de partij is. Gezellig he. Ik ben zo dol op katten :-) Onze kat is een dag binnen geweest, en daarna naar buiten gegaan. De eerste dag bleef ze rond het huis dralen en daarna ging ze op pad.
  En griezels.. hagedissen mee naar binnen nemen... Onze kat nam een keer een grote spin mee.. Wiiiehl!!

  BeantwoordenVerwijderen