Pagina's

maandag 2 mei 2016

Hoe is het nu?

Ach , kijk toch eens hoe schoon het meer is! De eerste keer dat ons bootje te water ging in Zweden. Nog een hele toer om het bootje op de trailer van Nederland naar Glava te rijden. De man deed er 18 uur over. Pff, ik was blij dat ik niet mee was inclusief de kinderen. Dus hulde aan de man, die ook nog eens de kat mee had, die de laatste twee uur alleen maar zat te mauwen. Arme kat, arme man.

Wel heeeeeeeeeeeeeeeeel erg leuk , ik kan het niet genoeg benadrukken, dat de man nu ook in Zweden woont. Wel 500 km verderop, hahaha, maar we zijn weer een stap verder.  Ieder weekend kunnen we nu een feestje bouwen , want dan rijdt hij het pokke end van Oskarshamn naar Glava om bij ons te zijn. Aankomende donderdag en vrijdag hebben de jongens vrij van school en gaan wij naar Oskarshamn. Beetje rondkijken en aan de omgeving wennen. Er staan ook twee huizen op het lijstje om te gaan bekijken. Moet daar zelf ook nog even aan wennen, want mijn plekje in Glava verlaten gaat mij echt aan het hart. Eigenlijk is het besluit al genomen om te gaan verhuizen, maar ik heb het nog niet hardop gezegd. Stel het nog even een weekje uit ;-) 

Verder staat ons huis in Nederland sinds twee weken te koop. Dat is toch ook wat, een huis verkopen in Nederland. Alles netjes en opgeruimd op de foto. Ik ging nog twee weken naar Nederland om puin te ruimen en hier en daar een likje verf aan te brengen. Het ziet er allemaal een beetje kaal uit op de foto's, vooral buiten. Wie nog nieuwsgierig is naar het resultaat (of een leuk huisje wil kopen )
Nu maar duimen dat het geen jaren gaat duren voordat het verkocht wordt. Het is namelijk een dure hobby om op 3 verschillende plekken te wonen ;-)
De mooie potten en bakken die je ziet , inclusief nep salami bij de houtkachel, zijn van een vriendin die een bloembinderij heeft. Ze kleedt ook vensterbanken aan, huizen voor de verkoop, geeft workshops, doet rouw en trouwwerk enz. Ga maar eens kijken bij De Binderij. Ja, schaamteloze reclame omdat ze mijn huis zo mooi heeft aangekleed terwijl ik in Zweden zat en zelfs de ramen heeft gezeemd zonder het te vragen. Toppertje! Nu ik toch bezig ben..... ze runt ook een B&B in Den Oever. Wie nog een sfeervolle overnachting zoekt aan het wad, Het huis van de wadden .


Naast al het emigreer geregel, daar lijkt soms geen eind aan te komen, is er ook nog het dagelijkse leven met school, voetbal, was en koken. Bijna rustgevend naast alle hectiek, vooral omdat het tempo hier op het Zweedse platteland een stuk lager ligt. Sommigen zullen het saai noemen, maar ik kan intens genieten van de rust en het natuurschoon, iedere dag weer. 

Ik zal nog proberen meer foto's te plaatsen, maar er is nog steeds geen vast internet. No internet, no life, zoals de Zweedse buurjongens zeggen. Nou, zo erg is het ook alweer niet, wel lastig. Voor wie het leuk vind ben ik ook te volgen op instagram. Dat gaat een stuk makkelijker met mijn mobiel .
7 opmerkingen:

 1. Hopelijk zitten jullie snel weer bij elkaar :) En wat een prachtig huis in NL! Grappig om die plaats te zien, familie van mij heeft daar ook gewoond!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och, nou.. dat huis van jullie....heremejee....daar zou je toch zo willen wonen? Ik wel in elk geval. Maar ja, ik woon daar niet.
  Ik wens jullie succes hoor. Volg met nieuwsgierigheid jullie hele wel en wee. Dag, Madelief.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Och, nou.. dat huis van jullie....heremejee....daar zou je toch zo willen wonen? Ik wel in elk geval. Maar ja, ik woon daar niet.
  Ik wens jullie succes hoor. Volg met nieuwsgierigheid jullie hele wel en wee. Dag, Madelief.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel succes met de verkoop van jullie huis! En fijn dat de man inmiddels ook in Zweden is. Dat lagere leeftempo is iets wat mij ook heel aantrekkelijk lijkt. En ik ga snel een kijkje nemen op jouw instagram.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat je man ook in Zweden is! En de kat!♡♡
  En leuk om je weer te lezen, fijn dat alles in wat rustiger vaarwater komt! Leuuuk huisje, verkopen jullie vast gauw!
  Leuk, instagram! Ik ga ook gelijk een kijkje nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, bijna weer allesammen, wat fijn dat de man weer dichterbij is. Klinkt logisch dat het even wat stiller was zo. Wat een lieve vriendin. Je huis ziet er prachtig uit. Zou er ook zo willen gaan wonen zeg. Ik hoop dat je het snel kwijt bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Laat ik nou altijd gedacht hebben dat jullie in Zeeland woonden. Ik ga nu Glava en Oskarshamn opzoeken op de kaart voor ik er weer helemaal naast zit!

  BeantwoordenVerwijderen