Pagina's

maandag 17 oktober 2016

Een kleurrijk grijs weekend

De zon heeft zich al een aantal dagen niet meer laten zien en het is buiten vies koud. Je weet wel met zo'n wind die overal doorheen gaat, brrrr. Tijd om de haard aan te maken. Weer eens wat anders dan een houtkachel of fornuis. Dit huis heeft een open haard. We bestelden wel wat hout. Dat moet alleen nog geleverd worden. Gelukkig houden de kinderen van sprokkelen en ligt er genoeg hout in de bosjes rondom het huis. 
Heerlijk is het om weer bij het vuur te hangen. Iedereen van de familie denkt er zo over, dus soms is het dringen.

De mannen gingen nog met het bootje vissen. Lief en ik bleven thuis. Lekker warm bij het vuur.

Afgelopen week haalde ik ook de winterspullen tevoorschijn. Met iedereen hield ik een pas sessie. Onder lichte dwang. Sjaals, mutsen, handschoenen,laarzen, winterbroeken en jassen werden gepast en zo ontstond er een lijstje voor wat moet worden aangeschaft. Voor mijzelf stond een paar wanten op de lijst. Nou, zo'n kans om een leuk project te starten laat ik natuurlijk niet aan mij voorbij gaan. Helaas ben ik voor wol aangewezen op de supermarkt. Mijn oog , of eigenlijk die van Lief,viel op kleurrijke sokkenwol.  Een beetje kleur kan geen kwaad met deze grijze dagen. Ik haakte de wanten volgens een patroon van Ing-things. De rechter want volgens het originele patroon en de linker een beetje aangepast naar mijn hand. Het is echt een heerlijk patroon om te maken. Nu heeft Lief ook een paar besteld. Tussen alle dagelijkse praktijken door mag ik weer lekker even zitten haken. Wat een straf.
Nu de dagen zo grijs zijn, valt het des te meer op dat er zoveel leuke gekleurde huisjes zijn in Oskarshamn. Mijn favoriet is toch wel onderstaand huisje. Net helemaal opgeknapt. Ik moet hem altijd even aanraken als we voorbij lopen. 
Terwijl de jongens aan het vissen waren, bouwden Lief en ik een egelhuis. Het huisje is voor een dakloos egeltje uit een zelf verzonnen verhaaltje.Vorig jaar deden we dit ook al en hadden toen dikke pret. Nu probeer ik het verhaaltje en alles wat daar bij hoort in een vorm te gieten zodat jullie er ook allemaal plezier mee kunnen hebben. Dat valt nog niet mee. Niet echt mijn ding, computerwerk. Maar het einde is in zicht en hoop ik jullie snel te kunnen trakteren op een leuk actief verhaal.


Fijne maandag allemaal!

1 opmerking:

  1. Sokkenwol is heerlijk om te verwerken , ik brei vaak sokken voor ons allemaal en het voordeel is het is sterk garen . En een openhaard geeft naast warmte ook gezelligheid.

    BeantwoordenVerwijderen