Pagina's

donderdag 13 oktober 2016

Over eindeloos zomeren en je foto's op het www

Kijk ons eens lekker badderen op de geheime zwemplek. 

Afgelopen zomer viel er niet veel te lezen op mijn blog. Huis perikelen in Nederland, huizen zoeken, scholen zoeken, intern verhuizen in Zweden, cenjes tellen, drie keer heen en weer naar Nederland. Om maar eens een paar zaken te noemen die er voor zorgden dat ik de rust niet kon vinden om te schrijven. 

Gelukkig bestond de zomer niet alleen maar uit boven genoemde. We zouden de fam. Hollandse klei niet zijn , als er niet bijna dagelijks in een meertje werd gedoken, gevist of door een bos gestruind. Een nieuwe woonplaats betekent ook nieuwe plekken om te ontdekken. Wat een heerlijke zomer was het. We mogen wel stellen dat in en rondom Oskarshamn heel veel mooie plekken zijn waar je van/ in de natuur kunt genieten.(wat niet betekent dat ik Glava niet mis)

Er was echter nog iets anders dat mij al een poos een beetje dwars zat. Ongeveer een half jaar geleden kreeg ik een mailtje van een verzekeraar met de vraag of meegstuurde foto's van mij waren. Ja, inderdaad de foto's waren van mij en mijn gezin. Een klant van deze verzekeraar had betreffende foto's aangevoerd als bewijs!!!!!??????  Kende ik deze klant? Nee, deze meneer kende ik niet en was zeker geen familie van ons. Kijk, dat ik soms foto's tegen kom met mijn knutsels en zelfs een foto van een schuur bij een aannemer met bijschrift dat het door hun was gebouwd (wat niet waar was trouwens), daar kan ik nog mee leven. Ik zeg foei tegen dees en gene. Klaar. Dat mijn foto's nu onderdeel waren van een fraudezaak, getver. Ik weet, ik weet, nu denken jullie, had je de foto's niet moeten plaatsen.  Nou nee, mensen. Als een fiets niet op slot staat, mag je hem dan zo meenemen? Waar halen mensen de g**** moed vandaan om iets te gebruiken wat niet van hen is, zonder het te vragen en nog voor illegale praktijken ook.?! Dat hoort niet, dat mag niet. PUNT.

Het stoute meneertje is ondertussen aangeklaagd door de verzekeraar. Ik heb wel heel erg zin om zijn naam en adres hier even voluit te noemen.  Laten we er maar vanuit gaan dat de wereld niet alleen bestaat uit dit soort mensen. Al zou je er voor kiezen om niets te plaatsen op het WWW kun je zo een van je kinderen loei groot tegenkomen, in de krant.


Lieve mensen, ik vind het geweldig dat jullie mijn stukjes lezen en mijn foto's bekijken. Het is een hobby waar ik erg blij van word. Willen jullie echter geen afbeeldingen van mij gebruiken zonder het schriftelijk te vragen via hvampting@gmail.com.  Bij voorbaat dank.

Zo dat lucht op.
Ik ga door zoals ik dat wil. Laat me toch niet gek maken/ op de kast jagen/ anders doen dan ik wil,  door een eikel? (kan nog heel veel namen bedenken maar wil het een beetje netjes houden en mee gaan met de seizoenen)

7 opmerkingen:

 1. ha, ja , de eeuwige strijd van de copy-rechten op internet. Om over privacy en peace-of-mind nog maar te zwijgen. Het is zoals je zegt: een fiets die op slot staat, steel je toch ook niet? Maar sommigen dus wel. Zielige eikels =)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daarom zet ik altijd mijn sitenaam op mijn foto's en wel zo dat ze dat niet kunnen verwijderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. och jee wat een lui! Niet best hoor dikke kus op je neus!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo dan! Wat brutaal!
  En wat leuk je meisje in de krant. Leuk dat je weer wat laat horen. Lees zo graag mee met jullie! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een modderfoks joh. Echt! Las pasgeleden ook van een blogster wiens teksten gewoon zonder enige bronvermelding waren gepikt. Copyright blabla, dat DOE je toch gewoon niet? Was nog voor een christelijke site ook. Ohhoh.
  Nou, fijn dat je weer blogt. Dat wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super dat je weer gaat bloggen! Lees graag mee... en super leuk om mee te genieten via IG! Stom zeg van die foto's...mijn foto's worden ook wel eens zonder toestemming gebuikt erg vervelend...
  Fijn weekend nog

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat afgrijselijk wat je is overkomen gelukkig dat de verzekeraar zo allert reageert. Leuk om je blogjes te lezen .

  BeantwoordenVerwijderen