Pagina's

woensdag 12 oktober 2016

Abracadabra

Bijna elke ochtend gaan Lief en ik naar een speeltuin in de buurt. Het leuke van in een stad wonen is dat er zoveel speeltuinen binnen handbereik zijn. Correctie, het leuke van een groene stad. Lief gaat  voor de speeltuin. Ik geniet voornamelijk wat er onderweg te struinen valt. Vaak komen we zwaarbeladen terug.
De vangst van gisteren zie je op bovenstaande foto.  Berkentwijgen, een grote tak, rozenbottels, eikels en jeneverbessen. zie je de jeneverbessen? Een gratis zoekplaatje van het huis.
Wat moet je daar nou mee? Ik hoor het manlief denken. Nou, omtoveren tot iets bruikbaars. Abracadabra.

De rozenbottels hangen boven de kachel te drogen voor thee. De jeneverbes kan als hij gedroogd is door het eten . Lekker bij een stoofschotel of zuurkool. Verder zou ik graag een zakje gedroogde bessen in bad hangen. Helaas hebben we geen bad in dit huis. Wel laat ik de bessen ongeveer 4 weken in olijfolie trekken voor een verwarmende massageolie bij stijve spieren. Zie voor meer info De gulle aarde of hier .
Tot slot nog het leukste klusje, een heksenbezem maken. Het is bijna halloween!!!
Ooit , lang gelee, kocht ik een heksenbezem in het tuincentrum. Waarom!? vraag ik mij nu af.
Onder berkenbomen liggen na een flinke woei vaak twijgen. Een tak voor de steel van de bezem is eigenlijk ook niet moeilijk te vinden. Op de Landleven website vind je een leuke beschrijving hoe je een bezem kunt maken.
Onze huisheks, met kat, wil nog wel even een poseren met het eindresultaat.
Nu snel weer naar de speeltuin. We hebben materiaal nodig voor nieuwe projecten.

3 opmerkingen:

 1. Gaaf dat je dat toch hebt midden in de stad. Ja, overal is wel wat te vinden. Nou ja, bijna overal. Vorig jaar maakten we zo een bezem voor Lena voor met halloween op school. Wou ze hem niet mee. Je zou eens uit de toon vallen.... Maar die van het Liefje is wel gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oskarshamn is maar een klein stadje hoor voor Nederlandse begrippen. We wonen aan de rand, dus als we de wijk uit zijn zitten we gelukkig in het bos. Gelukkig, anders kon je me na een week of twee al wegdragen daar. Serieus.

   Verwijderen
 2. Leuk de ''huisheks'' met kat. Deze bezems worden hier op de markt verkocht en gebruikt om het terrein aan te vegen .

  BeantwoordenVerwijderen