Pagina's

maandag 21 november 2016

Weekend van een emigrant

Een weekend vol met spelletjes afgewisseld met de nodige porties buitenlucht inclusief fikkie stoken. 
Zo nu en dan liet zelfs de zon zich zien. Wat wil je nog meer?
Nu is het weer maandag. Een speciale maandag. De eerste dag van mijn Zweedse taalcursus. Laat ik het zo zeggen. het was allemaal nogal op zijn Zweeds geregeld. De juf was te laat, er waren teveel deelnemers en te weinig materialen, geen koffie of thee zodat je 3 uur later toch een aardige droge mond kreeg van al dat Zweeds oefenen en de les was op zijn zachts gezegd rommelig. Je zou bijna denken dat ze nog nooit les hebben gegeven. Afijn, laat ik nu niet op zijn Hollands gaan zitten zeuren. Ik wil graag Zweeds leren, goed Zweeds, perfect Zweeds en daar moet je maar wat voor over hebben. 

Het klasje zit vol met emigranten uit Polen, Thailand, Marokko, Syrie, Italië, Eritrea en Servië. Heel bijzonder om met zoveel achtergronden bij elkaar te zitten, als emigrant. Dat ben ik tenslotte ook, een emigrant en dat besefte ik mij pas in het klasje. Allemaal zo verschillend, maar allemaal met het zelfde doel. Zweeds leren en een toekomst opbouwen in een ander land dan je thuisland.

De groep is te groot voor het aantal computers dat er is en daarom moeten we de rest van de week elke dag ongeveer twee uur thuis studeren. De juf controleert elke dag via de computer of we ons huiswerk maken en onze uitspraak oefenen. Het voelt een beetje als vroeger op de middelbare school. Wel goed je best doen meissie! Ja juf, dat zal ik zeker doen.

7 opmerkingen:

 1. Ik kan me goed voorstellen dat je de taal graag wilt leren! Wel apart dat het zo rommelig georganiseerd is. Is dat nou de 'Zweedse slag'?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Juist. Precies.😂
   Hoe een relaxte houding echt tenenkrommend kan zijn voor een Hollander. Oja, daar was ik juist voor naar Zweden verhuisd .

   Verwijderen
 2. Zie je wel dat je toch het hollanse über georganiseerde gewoon bent 😁 Komt goed en met het goed Zweeds spreken ook. Succes met je huiswerk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oef dat is een hele klus ach straks zal het vast wel beter lopen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Terug in de bankjes ;-)
  Succes ermee, wel belangrijk om het Zweeds goed onder de knie te krijgen, neem de kromme tenen dan maar op de koop toe.!

  BeantwoordenVerwijderen