Pagina's

donderdag 15 december 2016

Vijf letters

Vijf letters, kerst. Voor de ene een feestje voor de ander een marteling. De meningen zijn nogal verdeeld.

Wel of geen cadeaus, grote of kleine cadeaus, kerstboom, versiering, kerstkaarten, kerstpakket, feestkleding, borrels, kerkdienst, (vr)eetfestijn, als je geluk hebt extra vrije dagen en tot slot nog het hele familie gebeuren.Wil je een discussie op gang brengen, gooi dan een van deze woorden in een groep. Geheid discussie. Het leuke van het hele gebeuren is dat je er zelf vorm aan mag geven (als je 18 plus bent ongeveer). Voor mijn gevoel wordt dat nog wel eens vergeten.

Oude tradities volgen of hier een draai aan geven en je eigen nieuwe tradities creĆ«ren. Dat kan natuurlijk botsen met mensen waar je om geeft, maar ach, dan wordt de nieuwe traditie gewoon een ander een pleziertje gunnen. Het duurt maar 2 dagen, toch? Dit betekent niet, let op, dat jij verantwoordelijk bent voor het ' blij zijn´ van een ander. Is het cadeaux wel goed? Heb ik wel het juiste drinken in huis? Is er wel genoeg te eten (serieus?)? RELAX! Waar gaat het nou eigenlijk om? (dat mag ieder voor zichzelf beantwoorden).

Kun je ergens echt niet onderuit? Ben je ergens waar je eigenlijk niet wil zijn? Ontsnap! Ga een blokje om, onder het mom van het eten laten zakken. Neem een breiwerkje mee voor onder de discussies. Verdwijn voor 10 minuten om een boekje te lezen op de WC. Kom iets later en ga wat eerder naar huis.Bedenk wat! Het moet natuurlijk wel leuk blijven ;-) 

Voor wie nog inspiratie wil voor een andere kerst ;-)


Kerst 400 jaar geleden?


Kerst op de victorian farm deel 1 
(deel 2 zie je vanzelf als je doorklikt naar y-tube)


Kerst bij de familie Good, deel 1 .
( 2 en 3 vind je vanzelf als je doorklikt op Y-tube)


Heel veel eten bij  River cottage christmas

Als je nu niet in de kerstsfeer komt.......
Veel kijk plezier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten