Pagina's

dinsdag 13 maart 2018

Bijna lente, maar nog gewoon winter.


Hoewel iedereen nu wel toe is aan een beetje groen, blijft de winter nog even gezellig hangen. Veel sneeuw en temperaturen onder de nul. Ondertussen is het ijs al zo dik dat er gewandeld kan worden op het grote meer. 

Het is erg leuk om alles eens van de andere kant te zien. Kijk, het einde van ons land. Zo is het ook makkelijker om te bepalen waar we onze zwemplek willen maken en een steigertje voor onze boot, ooit ;-).
Verder vermaken we ons deze winter met ijsvissen, langlaufen, schaatsen, sleeen en sneeuwschuiven. Heel veel sneeuwschuiven. Volgens de weerberichten komt er aan het einde van de week nog een lading en vrees ik dat het dit jaar een witte pasen wordt. We zullen zien, het weerbericht zit er wel vaker naast. We blijven nog maar even in wintermodus, al zorgt het licht voor lentekriebels.
Nog maar even genieten van de rust voordat de voorjaars drukte losbarst op de boerderij.

4 opmerkingen:

  1. hier was het gister aardig lente maar nu..... is het druilerig en van het weekend weer vorst . Maar we zijn er aan toe is het bij jullie ook lente op 21 maart ??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk weer eens wat van jullie te lezen. In NL wordt het aankomend weekend ook weer kouder, maar dat is niets vergeleken bij jullie winterse plaatjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dat is tenminste echt winter. Hier staat de slee al 2 jaar in de schuur, dl wil 'm zo graag gebruiken, maar dat is pas 2 keertjes gelukt, en dat moeten we nog snel zijn, voor het te ver weggedooid is.

    BeantwoordenVerwijderen