Pagina's

maandag 24 juni 2013

Moestuinmaandag, 24 juni 2013

Wat een volle dag was het vandaag. Als het dan eindelijk droog is na minstens 3 dagen regen moet er even een sprintje getrokken worden. Niet alleen in de tuin, maar ook qua dieren onderhoud en met het plukken van kruiden. Oma E logeert in haar kamper op ons stukje Hollandse klei dus daar wilde ik ook graag nog gezellig mee doen en Riff was ziek (mwah) thuis. Wat ik dus al schreef, een volle dag.

De moestuin gaat als een speer, op de zonminnende planten na (tomaat en courgette). Momenteel is elke dag  sla-dag en is het sla-stampotje al ge├»ntroduceerd.
De aalbessen en kruisbessen beginnen nu te rijpen. Tijd voor een net. Er zijn twee grote netten aan elkaar gemaasd, zodat de netten op de grond kunnen worden afgedicht met stenen. Zo kan er geen vogel (en kind) meer in.
In een boek van Alma Huiskens zag ik onderstaand plaatje. Goed idee voor volgend jaar.

Lieve buurvrouw is op vakantie en ik zorg voor de kat en haar plantjes. Niet zo moeilijk als het regent en er alleen maar water in het kasje hoeft te worden gegeven. Een paar plaatjes uit haar tuin, nu ik er toch ben.
Een waar lustoord zoals oma E de tuin van lieve buurvrouw noemt.
Als we dan ook nog even over de heg kijken naar mijn moestuintje.
Is het cirkeltje weer rond.

Wil je ook je moestuin delen met ons en al het lekkers dat je uit je tuin eet? Laat een bericht achter bij de opmerkingen en ik voeg je toe aan onderstaande lijst.

Moestuinmaandag, 24 juni 2013
(in willekeurige volgorde)


13 opmerkingen:

 1. Ik doe ook weer mee!:) Mijn 10e keer:) Jubileum:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik de tuin van je buurvrouw zie, word ik toch wel een beetje (klein beetje) jaloers, wat een pracht van een moestuin!!!
  En laten we nu maar hopen op wat meer zo'n, dan kunnen er ook wat dingen echt rijpen!
  Succes met tuinieren de komende week!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn moestuin-berichtje is voor morgen ;-) de eerste pompoenen en courgette beginnen zich te vormen, de serre is een spinnenweb en de bessen beginnen hier ook goed te rijpen! O ja en de sla ging vandaag in de soep! Een beetje meer zon zou welgekomen zijn!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe op de valreep ook nog even mee! Wat een prachtige tuin bij de buurvrouw! En die potjes op stokjes vind ik ook erg leuk, hebben ze nog een functie?

  Hier ook gestoei met netten en stenen. Nog even over de bonen tot die groot genoeg zijn en dit weekend maar even op zoek naar nieuwe netten voor de bessenstruiken. Veel struiken = ook veel netten kwam ik deze week achter.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja hoor ik ben ook weer van de partij op evensneltussendoor.blogspot.nl. Man wacht op mij, dus ik mag niet meer gezellig doen hier. Kom morgen buurten :). Morgen begint over tien minuten....weer niet vroeg naar bed ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh er is toch nog een moestuin maandag, wat een leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is het betere gluren bij de buren. Geen straf om daar voor de plantjes te zorgen.
  Leuk dat je aalbessen hebt. Zo lekker. Staat hier ook nog op het wensenlijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een luxe om zo'n inspirerende buurvrouw te hebben. Ik wil jouw moestuin ook wel hebben hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind de tuin van je buurvrouw mooi blijven: wat een paradijsje en hoe inspirerend om bij haar te mogen kijken. Ik doe ook graag weer mee: http://geldofleven.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie tuin heeft je buurvrouw! Maar die van jou mag er ook zijn. Zoveel sla... heb je al slasoep geprobeerd? Ik niet, maar ik heb er wel over gehoord ;-)
  Ik moet nog netten kopen. Eens kijken of we dit jaar onze kruisbessen zelf mogen opeten...
  Ik doe deze week ook weer mee: http://geertrude.blogspot.nl/2013/06/in-de-moestuin_24.html

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geweldige tuin zeg van die buurvrouw! Volgens mij hebben jullie daar flinke lappen grond bij het huis, ideaal voor de moestuinierder. Ik vroeg me ook af of die potten op stokjes een doel hebben, iets met insecten misschien?
  Als je een sla overschot hebt kun je ook sla-wraps maken of misschien zelfs sla-pesto?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op de potjes staat wat er gezaaid is. Inderdaad zijn de potjes ook om insekten te lokken, moet er alleen wat stro in voor oorwormen etc. Kunnen die weer ander ongedierte opeten.
   Sla-pesto heb ik al gemaakt, nu de soep en wraps nog proberen.

   Verwijderen
 12. Wat ziet dat er allemaal fantastisch uit zeg! Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen