Pagina's

dinsdag 25 juni 2013

Over Moestuinmaandag

Ja, soms kan ik ook jaloers zijn op de tuin van lieve buurvrouw. Veel groenten en planten die met liefde door haar worden verzorgd, iets wat je niet ziet op een plaatje, maar wat er wel vanaf straalt. Toch kan ik net zo genieten van de moestuinbakken (binnen en buiten) van sommige Moestuinmaandag deelnemers die dit met ons delen.  Het leven is voor mij geen wedstrijdje 'kijk eens wat ik heb', maar meer 'kijk eens wat er kan', 'zo kan het ook' en vooral heel veel plezier hebben in wat je doet. Of het nou een balkonbak is, een mega tuin met of zonder kas. Van de aarde naar je bord met veel liefde en plezier, daar draait het om.


Binnenkort zal ik alle Moestuinmaandagen samen op 1 plekje zetten zodat alles terug is te vinden. Het is namelijk ontzettend leuk om terug te kijken. Heb even geduld., ik zit liever niet achter de computer waar mijn kinderen bij zijn. Ik vind het altijd een beetje raar als mensen hun kinderen berispen op veel scherm tijd, terwijl ze er zelf continu voor hangen (mijn mening dan hè).
De laatse tijd kwamen er ook een aantal reclame aanvragen (met een mooi woord advertorials). Nu ben ik zeker voor duurzaam degelijk materiaal en bio zaden, maar reclame ga ik niet toevoegen.

Verder wil ik jullie allemaal bedanken voor jullie enthousiasme en deelname. Moestuinmaandag is niet alleen van mij, maar ook een stukje van jullie. Bedankt!


17 opmerkingen:

 1. Ik heb ook plezier gehad aan het bekijken van je vorige post... van de tuin van buurvrouw, maar ook van die van jou.
  Heel goed dat je dit eens zegt, van het laten zien: kijk wat er kán. Ik had laatst ook het gevoel dat ik met mijn rijkdom te koop liep maar zo bedoel ik het helemaal niet. Bovendien is een moestuin ook veel werk, daarom moet je het ook echt wel leuk vinden.
  Veel mensen vinden de plaatjes ook gewoon leuk ook al hebben ze zelf geen tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is ook leerzaam want anderen hebben vaak net de kennis die je zelf mist. Heb zelf veel opgestoken sinds ik tuinblogs volg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het geweldig om overal mee te mogen kijken. Te leren van elkaars successen en mislukkingen. Ik vind het soms verbazingwekkend om te zien hoe moestuinbakken het doen, terwijl die van mij het niet echt wilde doen. En ja, jaloers ben ik ook soms, maar dan in de positieve zin van het woord, nooit afgunstig. Wel wens ik me, later als ik groot ben, een eigen (gehuurd) stukje grond, waar ik me nog meer uit kan leven! Maar dat kost ook veel meer tijd, dat realiseer ik me ook. Ik hoop dat we nog lang mee mogen genieten van alle verhalen over ieders moestuinen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt gelijk: elke schaal heeft zijn charme. Wat ons bindt is (in elk geval) het genieten van groei en bloei en het lezen en schrijven daarover. Erg leuk! Je hebt ook gelijk wat het beeldschermkleven wat op de loer ligt. Deze keer heb ik borstvoeding kunnen combineren met tablet. Voordat je het weet hop je van interessante site, naar interessante site en luister je maar met een half oor naar je kinderen. Neemt niet weg dat ik mij af en toe wel in hun bijzijn een moment hun om dingen van mij af te schrijven. En even blogs hoppen onder het genot van koffie of thee...mmm. Geweldig jullie meisje zo meekijkend in de rugdrager. In de vierde zin vergat ik 'betreft'. Foutloos en tablet gaan bij mij niet samen ;).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. o, ja het lukt me ook niet altijd hoor, maar wordt tegenwoordig gewoon door oudste op de vingers getikt als ik te lang naar een beeldscherm zit te staren. We hebben ook 1 computer, dus soms is het vechten wie mag.

   Verwijderen
 5. Wat Jolanda zegt :) Het is gewoon super om overal mee te kijken, of je nu een complete akker of drie potten op je balkon hebt. En soms denk ik *oooh* mooi, maar ben nooit jaloers op jouw tuin. Hoor. Heus niet, als je dat soms denkt :D

  Dat klonk grappiger toen het stemmetje in mijn hoofd het zei. Maareh nee hoor ik geniet gewoon van alle mooie plaatjes en ook van de tuin van je buurvrouw :) Is leuK!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Pfieuw, ik dacht dat je lag te huilen in je bedje. Haha, nee serieus.. soms denk ik ooooo dat wil ik ook, maar toch zou ik nooit willen ruilen met iemand.

   Verwijderen
  2. Heerlijk gevoel he? :)

   Verwijderen
 6. nou ik denk dat ik maar ga meedoen met moestuinmaandag, gezellig zo allemaal samen he? , en we worden er allemaal wijzer van,geniet ervan , liefs marion p.s. mischien ook leuk om te vermelden wat we er allemaal mee doen, inmaken,invriezen,drogen, inkuilen whatever.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt ook zo'n super gezellige tuin om te genieten. En inderdaad leuk om te laten zien wat er allemaal met je oogst kan.

   Verwijderen
 7. Tuintje kijken is echt leuk. Ben blij dat je dit leuke initiatief genomen hebt!:)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is zo leuk om tuintjes van anderen te bekijken, ik leer ervan en zie groentes die ik misschien ook eens kan proberen te groeien.
  Ik heb op maandagavond ook echt een date met de computer om lekker tuintjes te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Helemaal met allemaal eens.
  Ik vind het leuk om bij anderen te kijken en tegelijk is het leerzaam. Het is soms moeilijk om een bepaalde naam van een plantje te vinden en dan opeens noemt iemand de naam ervan in haar blog.
  Leuk als je een overzicht maakt.
  Ik zelf heb ook een plekje op mijn blog waar ik iedere week de foto van mijn moestuinbak onder elkaar plaats. Het is leuk om te zien wanneer en hoe wat ging groeien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het ook zo leuk die moestuinmaandag, kan er echt naar uit kijken. Eerst lekker genieten in eigen tuin en dan nog kijken bij anderen. Elke maandag is zo een virtueel uitje voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. 'k Vin het idee zo leuk daarom ben 'k mee gaan doen. En dat blijf 'k nog wel even doen vooral ook om te kijken hoe het bij anderen groeit en bloeit. En dan de verschillen, zo'n klein landje en zoveul verschillende weersomstandigheden.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben blij met je initiatief en vind de foto s prachtig van jullie kleine meisje en jij. Ik dnek ook altijd in wat kan en niet wat moet ahum... Meestal dan kus kus!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik vind het ook erg leuk stopt dit nu of gaat het gewoon door ?
  Groetjes Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen