Pagina's

maandag 9 november 2015

Ahhhhhhhh! !!!!!!

Na de enorme boodschappensessie van vorige week, had ik het wel effe gehad met winkels en geld uitgeven. Helaas, het blijkt onontkoombaar. Eigenlijk zag ik het al aankomen, nieuwe schoenen voor de jongens. Manman, wat heeft de jeugd van tegenwoordig veel nodig ;-)) Voetbalschoenen, laarzen voor regen, laarzen voor kou en sneeuw, sportschoenen voor de zaal, sportschoenen voor buiten, normale schoenen, crocks. Lijkt een beetje overdreven zo, maar op school wordt er elke dag buiten gesport, weer of geen weer en twee keer per week in de zaal. Om de haverklap gaan ze rondjes rennen in het bos ( Mam, er stond opeens een eland op het pad. Ik wist niet of ik door moest rennen,) en dan zijn er nog de excursies naar het natuurgebied waar effe flink wordt gewandeld.
Tot nu toe gebruikten de jongens hun gewone schoenen of zaal schoenen voor wandelen en rennen buiten, met gevolg dat de normale schoenen in mum van tijd op waren. Het kon echt niet langer. 

Volgens oudste zoon hoefden ze geen 'normale' schoenen. Die heb je hier toch bijna nooit aan, iedereen loopt op zijn harloopschoenen. Nou, dat scheelt dan weer, op naar het winkelcentrum 50 km verderop. Nu is dit wel een mega winkelcentrum, speciaal gebouwd voor de Noren die er karren vol frisdrank, drank en snoep komen kopen. Happy shopping is er dan ook het motto. Echt, mega grote snoepwinkels. De jongens vinden het geweldig en roepen om de 2 minuten , Happy Shopping! Ik hoef denk ik niet uit te leggen hoe ik me voel.


Als ik met de jongens kleding of schoenen ga kopen, ga ik meestal maar naar 1 winkel en daar kopen we wat we nodig hebben.  Zo nu ook. Lief keek een filmpje op mijn telefoon via de gratis wifi en de jongens en ik worstelden ons door een berg hardloopschoenen heen. Binnen 15 minuten waren we klaar. Dat kunnen die jongens van mij wel. Ze weten wat ze willen en als het dan past, dan is het ook goed. 

Verder moesten we natuurlijk nog even naar de vis- en jachtwinkel, snoep scheppen en een patatje halen bij de Mac (waar is de mayo?).  De jongens hadden de middag van hun leven en ik was heeeeel blij dat ik weer naar buiten mocht, het winkelcentrum uit.

Daarna had ik zin in een wandeling en ook jongste zoon moest even zijn (suiker)energie kwijt ;-)






13 opmerkingen:

  1. Ik raad je aan per kind ook 10 paar handschoenen te kopen. Hier nieuwe gymschoenen, na 2 weken spoorloos. Spiksplinternieuwe handschoenen, 1 dag *jank*
    En ik moet zeggen Zweden is dan weer niet zo lekker goedkoop met schoenen etc. En mijn dichtstbijzijnde grote stad zit op 80 kilometer dus meestal worden het dure schoenen in het dorp :/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik leef helemaal met je mee ;-)
      Toch maar draad spinnen van je vachtjes en handschoenen breien, haha

      Verwijderen
  2. Yep.. het handschoenen-probleem. Ook heel herkenbaar!

    Dat van die 'gewone' schoenen.. daar was ik via mijn lief ook al achter gekomen. Doen ze daar niet aan. Het moet functioneel, warm zijn, daar alles wat je aan hebt. Wel fijn dat je zo snel geslaagd bent!

    Fijne week

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik beperk de keus ook altijd voor ze. Er is in het winkelcentrum gratis wifi en dan kunnen ze de tablet en het mobieltje updaten (thuis kan dat niet) terwijl ik snel een scan rondje maak en een winkel kies waar het moet gaan lukken.

      Ik vind het ook heerlijk hier op het platteland. Mijn nette schoenen zijn nog niet aan geweest hier. Binnen loopt iedereen op sokken. Heel onbeleefd om je schoenen aan te houden bij iemand thuis. Moet nu wel letten op sokken met gaten.

      Verwijderen
  3. Hier kosten mutsen en sjaals en handschoenen 10 kr bij de kringloop en ik neem gewoon altijd eigenlijk alles wat erbij zit wat ik kan gebruiken ook mee. Schoenen sla ik in bij Van Haren want inderdaad, die zijn DUUR hier.
    Nu het weer kouder wordt ben ik wel blij: het enige dat ze dragen buiten, zijn cherrox. Die grote winkelcentra: aaargh. Ik voel je pijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is leuk om al jullie Noordse verhalen te lezen. Daardoor wil ik ook praktischer, handiger en eenvoudiger worden ;-). Leuk ook dat je zoveel schrijft.
    Dag, Carin

    BeantwoordenVerwijderen
  5. laarzen met vacht erin. altijd goed. Kost een rib uit je lijf, maar ik heb ze al 11 jaar. En ze zijn nog mooi en heel (ook door mijn trouwe invetten). Sindsdien koop ik voor de kinderen ook gewoon voor de winter vergelijkbare (goedkope) sneeuwlaarzen. En op school pantoffels. En staaaaapels geitenwollensokken ☺

    o meeeeen, zweet in je nek zulke winkeldagen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zul je zien dat het de warmste winter ooit wordt hier in Zweden waar ik zit.

      Verwijderen
    2. Greetje welk merk laarzen heb je? Ben zelf al twee jaar op zoek naar goede vachtgevoerde laarzen.

      Verwijderen
    3. Meindl, maar dus een model van 11 jaar geleden ;o)). Op mijn blog heb ik ergens een foto staan, onder de titel "Muddy Boots". Als je op mijn naam hier klikt, kom je bij mijn blog!

      Verwijderen
    4. Ha ja, Helena, maar dan nog he, 't zijn zulke fijne laarzen die overal kunnen. Ik draag ze bijna het jaar rond, op de zomer na.

      Verwijderen
  6. Het heeft denk ik ook met het buiten wonen te maken hoor.
    Wij woonden voorheen in de stad en daar hadden we gewone schoenen en buitenspeelschoenen.
    Nu wonen we op het platteland en lopen de kinderen buiten op crocs of laarzen of teva's.. ook in het bos.
    Op school nette schoenen en binnengymschoenen.
    Zelfde met kleding... ze hebben hier 2 sets buitenspeelkleding voor zomer en winter én een overall én een buitenspeeljas voor zomer en winter..
    En dan idd die wanten en mutsen en sjaals...
    Ohja... ook nog snowboots en skibroeken en regenpakken....
    Nu ja, gelukkig hebben we een bakhuis tegenover de voordeur staan, daar kan alle zooi mooi in opgeborgen worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goed gedaan, en ik leef zo met je mee :-) kusss!

    BeantwoordenVerwijderen