Als bosbes op de muffin (lees, kers op de taart) zijn ze ook nog eens makkelijk te maken.
200 gram gesmolten boter
200 gram roggebloem
2 eetlepels suiker
1 theelepel bakpoeder
150 gram bosbessen uit de vriezer
3 eetlepels water als je geen eieren gebruikt
(eventueel 3 eieren)
Meng de gesmolten boter,suiker en het water. Als je echte luchtige muffins wilt moet je drie eiren door dit beslag mengen. Bij ons in het gezin kan iemand niet zo goed tegen eieren en daarom laat ik het er vaak uit en voeg extra water toe.
Meng de rogge met het bakpoeder.
Meng nu alles door elkaar en voeg als laatste de blauwe bessen toe, rechtstreeks uit het vriesvak.
Door de bevroren bessen wordt het deeg nu heel stijf. Doe de deeg met een lepel in de muffinvormen . Bak alles in de oven op ongeveer 175 graden tot het gaar is. Bij mijn oven is dit na 25 minuten.
Nog een heel fijn iets van deze muffins, ze vullen giganties. Onze kinderen presteren het om altijd trek te hebben. Zo vermoeiend. Een tussendoortje dat niet vult, voelt als iets werpen in een bodemloze put. Totaal nutteloos en ook nog eens duur. Een rol koek uit de winkel hebben ze zo achter de kiezen en dan is het 5 minuten later.... mam, heb je nog iets te eten? Ik heb
Wat een leuk recept! En nog gezond ook lijkt me!
BeantwoordenVerwijderenen een beetje suiker moet kunnen....
VerwijderenZiet er lekker uit en ik heb nu geleerd dat niet alle suikers fout zijn. je lijf heeft het nodig!
BeantwoordenVerwijderenKlinkt lekker, en de ingrediënten meestal wel in huis :-) dat is helemaal fijn, al je er niet speciaal allemaal ingewikkelde dingen voor hoeft te kopen!
BeantwoordenVerwijderenThanks for all your efforts that you have put in this, It's very interesting Blog...
BeantwoordenVerwijderenI believe there are many who feel the same satisfaction as I read this article!
I hope you will continue to have such articles to share with everyone!
ตารางบอล