Pagina's

maandag 2 oktober 2017

Bezint eer gij begint, of zoiets

 Na een hoop gesjouw en gestapel vorige week begonnen mijn schouders en nek toch een beetje te protesteren. Typisch een gevalletje van een 40tig plusser die na een tijd zonder lichamelijke inspanning opeens vol aan de bak gaat. Dat is vragen om problemen. Ga je sporten dan weet bijna iedereen, eerst opwarmen  en regelmatig  reken en strekken. In principe is een uurtje hout sjouwen hetzelfde als een uurtje sporten. Zeker als je er een beetje tempo in zet en lekker door werkt. Dat was ik vergeten.
Beetje wisselvallig weer, maar wel mooi!
Eerst kreeg ik een waarschuwing dat het te dol werd met als gevolg een zere nek en schouders. Aaaa, gaat wel over en we gaan vrolijk door. Misschien nog een tandje erbij, dan zijn we eerder klaar.  Wie niet luistert moet maar voelen en een dag later zit mijn nek vast. Lekker dan.  Een verplicht dagje lichamelijke rust.
Relaxen dat doe je dus zo!
Ergens achterin de kast stond nog een flesje zelfgemaakte massageolie tegen stijve spieren.Gewoon simpele olijfolie waar een maand jeneverbes in heeft gezeten (klikerdeklik). Wat was ik blij dat ik de fles meeverhuist had. Dankzij de rust, olie en een warme sjaal was ik de volgende dag weer helemaal fit. Gelukkig maar, want er is nog heel wat werk te doen op de boerderij. Nu nog wat rek en strek oefeningen zoeken om herhaling te voorkomen. Iemand tips? (behalve het werk  door iemand anders laten doen ;-))

2 opmerkingen:

  1. Geen tips. Wel leuk om hier weer eens wat te lezen, minder leuk dat je last van de nek krijgt ;-)
    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook geen tips. Alleen goed op je zelf letten en bij pijn meteen stoppen! Succes!

    BeantwoordenVerwijderen