Pagina's

woensdag 27 april 2011

Kruiden verrassing

Al ruim twee jaar hebben we geen kruiden (behalve kaneel en peperkorrels) meer gekocht in de winkel. Het geeft dan ook een heerlijk gevoel om met je schaar tijdens het  koken de tuin in te duiken om te kijken wat er is. Natuurlijk groeit niet alles het hele jaar door, maar met drogen, invriezen en binnen kweken kom je een heel eind. En wat er niet is, is er niet. Zo simpel is het.


Zo krijgt elk seizoen zijn eigen smaak. Niet alleen voor het eten, maar ook voor de thee, de geur van het badwater en de was.

(peterselie en pepermunt )

Of het kruid wel terug komt of niet maak ik mij allang geen zorgen meer. Zoals je kunt zien komt het allemaal wel goed. Gewoon een beetje vertrouwen hebben in de natuur en jezelf.

4 opmerkingen:

 1. Wat dat betreft vind ik het wel jammer dat ik geen tuin bij mijn huis heb, ik moet van tevoren bedenken wat ik nodig heb. Bij mij heeft de munt zich enorm uitgezaaid (bij wijze van spreken), dat wordt dus veel muntthee drinken.

  Liefs, Haagje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er zo uitnodigend uit, dat ik nu meteen wat kruiden in de tuin ga plukken om een lekker vers soepje te koken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat groeit dat allemaal mooi zeg. Echt, alles uit eigen tuin? Of die je ook dingen in bakken binnen zoals basilicum?

  In onze vorige tuin deed de munt het ook nogal goed, handenvol gingen er op onze kampvuurtjes. Dat ruikt heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, echt uit eigen tuin, behalve de wortel. Alles gaat nu als een speer en ik kan niet wachten tot de gezaaide kruiden ( dille, venkel en mosterdzaad) opkomen. Basilicum vind ik altijd erg moeilijk en lukt niet elk jaar. Meestal zaai ik dit pas buiten in juni in bakken voor op de tuintafels.
  Munt op het vuurtje ga ik zeker proberen, lijkt me heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen