Na een aantal vleesloze jaren kwam ik tot de conclusie dat ik zo nu en dan graag een stukje vlees op mijn bord heb. Rond die tijd kwam ik ook in aanraking met 'Meet your meat' . Dit principe daagt je uit om het vlees dat je uiteindelijk op je bord hebt ook recht in de ogen te hebben gekeken. Ik kan jullie verzekeren dat als je hier aan mee hebt gedaan je vanzelf minder vlees gaat eten, elk hapje waardeert en zeker NOOIT meer vlees weggooit.
Tegenwoordig eten we in huize Hollandse Klei, kip van eigen erf en rundvlees van een boer verderop. Elk jaar belt de boer waanneer het zover is en zijn geliefde (2) stieren van dat jaar naar het slachthuis gaan. Volgende week is het zover en weet ik dat de vriezer opgeruimd en schoon moet voor een deel van bovenstaande heren.
Het blijft een moeilijk iets, vlees. Ik denk altijd terug naar de oorsprong van de mens en ik denk dat die zeker wel vlees gegeten heeft in de oertijd, dat zie je ook aan ons gebit. We hebben echter geen volledig carnivorengebit dus ga ik er van uit dat men af en toe klein vlees at zoals gevogelte en misschien eens een varken. Mijn man lust graag een stukje vlees en dat halen we bij een biologisch dynamische boer in de buurt die zelf slacht. Dus ongeveer 1 a 2 x per week maak ik iets met vlees en dan het liefst in pure vorm, dus geen hamburgers e.d maar een hele kip bijv. Zo'n kip kost 15 euro maar daar hoor je me niet over, moet er niet aan denken dat ik zo'n diepvrieskuiken van 2,95 bij de Aldi moet halen.
BeantwoordenVerwijderenOp deze manier heb ik er vrede mee en blijft de vleesconsumptie in huize Jee beperkt. Ik vind dat je het mooi oplost zo.
Juist vandaag zag ik op tv bij Oprah weer eens een heel stuk over waar het vlees vandaan komt, hoe het wordt verwerkt. om heel eerlijk te zijn kunnen we geen varkensvlees verdragen ivm allergieën en zie ik de kip tegenwoordig ook niet meer zo zitten. Áls er als vlees in huis komt, dan is het een rundje.
BeantwoordenVerwijderenMooi dat je vlees van je buurboer kunt kopen. Zo smaakt het bast nóg lekkerder ;o)
Moest lachen om meet your meat! Maar inderdaad zelf bij de bio-slager heb je verschillende kwaliteiten en weet je nog steeds niet echt waar het vandaan komt. We eten hier steeds minder vlees. Maar af en toe kan ik er echt van genieten.
BeantwoordenVerwijderen