Pagina's

maandag 5 september 2011

Cadeautjes

Alsof ik me al niet rijk genoeg voelde  kwam buurmanboer gisteren met zijn fam. nog stro brengen wat over was. Feest, feest, feest! Mijn stalletje is niet zo groot dus met 10 baaltjes was ik al heel blij.Natuurlijk volgde er nog een ritje bovenop de lading met de buurmeisjes en was het geluk voor iedereen kompleet.
Bovendien schilde oma E nog een pan vol met appeltjes, wat mij een hoop werk bespaarde en kunnen we vanavond weer lekker aan de appelmoes. Er gaat een portie naar buurmanboer als dank voor zijn cadeautje en dan bakken we er ook nog een appeltaart bij.Kijk, hier hou ik nou van. Samen leven, samen delen.

5 opmerkingen:

 1. Mooi.
  Ik bakte pas ook een appeltaart voor een buurman van wie we een kraantje mochten lenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooit hadden wij ook zulke fijne buren waarmee we een soort ruilhandeltje dreven. Maar we wonen nu al ruim 6 jaar in een buurt waar bij iedereen snel de voordeur dichtgaat en er van samen delen geen sprake is. Ik heb het even geprobeerd met potjes jam, of andere zelfgemaakte conserven maar het wordt argwanend aangepakt en je ziet nooit iets terug. Je hoort zelfs niet of het lekker was. Nu hoeft dat ook niet maar gezichten spreken helaas boekdelen en iets wat zelfgemaakt is wordt blijkbaar niet overal gewaardeerd.
  Wat fijn dat het bij jullie anders gaat want het is zo fijn om elkaar met iets simpels van dienst te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh heerlijk, het zijn net van die Ot en Sien plaatjes....maar dan in de moderne tijd! Fijn dat het zo kan.
  Ach, en zelfs in een stadswijk is er genoeg te delen hoor. Manlief heeft laatst een avondje de computer bij de buurman in orde gemaakt. Van hun kregen we weer druiven die ze zelf niet opaten. En als de andere buurman een royale oogst heeft in z'n moestuintje aan huis vind ik regelmatig wat op de heg voor ons. Ook overgebleven vlaai van verjaardagen wordt verdeeld onder de buren. Dat is toch geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schitterende beelden! En wat heerlijk voor de kinderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk als je zo'n goede buur hebt!
  Hier komt ook nog wel 's wat van de buren!

  BeantwoordenVerwijderen