Pagina's

donderdag 27 oktober 2011

Focus

Het valt nog niet mee om te blijven op je gekozen pad.Voor je het weet word je verleid om eens een zijpaadje te nemen. Op het eerste gezicht avontuurlijk en leuk. Maar kom je ook weer bij jouw eigen hoofdpad uit of raak je verstrikt in een pad van een ander?
Natuurlijk is het nooit verkeerd om door nieuwe inzichten je eigen pad te verleggen, maar blijf je nog wel bij jezelf of laat je je leiden?
Na wat hersenspinsels gespuwd te hebben even een verduidelijking.
Ondanks dat ik niet buitenshuis werk is er in en rondom huis veel te doen. Dit alles heeft weer te maken met een bepaalde manier van leven waar ik voor gekozen heb. Nu heb ik mij laten verleiden door allerlei nevenactiviteiten waar mijn dagelijkse werk onder te lijden heeft. Hierdoor staat er vaker 'supermarkteten' op tafel, worden er spullen gekocht die ik ook zelf had kunnen maken, doe ik gestrest tegen manlief en kinderen en ben ik lichamelijk zo moe dat anderen mijn klusjes moeten doen.
Dit voelt allemaal zooooo niet goed.
Het wordt tijd om mijn eigen pad weer te vinden, op de kaart te kijken, terug naar de basis te gaan en me niet te laten leiden door anderen.  Stapje voor stapje.

5 opmerkingen:

 1. Ik snap je.
  Hopelijk vind je weer een balans. Denk ook om je baby, hoe is het met je zwangerschap?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes! Hoewel ik nog lang niet zo zelfvoorzienend ben als jij, herken ik de situatie wel. Voor je het weet zit je in een soort nieuwe routine, die niet goed voor je gezondheid/gezin/humeur/portemonnee is. Ik probeer er nu ook weer uit te stappen, want ik weet even niet eens meer wanneer ik voor het laatst fatsoenlijk gekookt heb. Dat kan zomaar een week geleden zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit logje had ik gemist, begrijp het andere nu ook ;-)
  Herkenbaar wat je schrijft. Verleidingen zijn overal. Goed van je dat je weer bij jezelf bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hopelijk vind je het pad gouw weer terug.

  BeantwoordenVerwijderen