Pagina's

maandag 21 november 2011

Over verf en zo

Kleine piraat is zo blij met zijn nieuwe kamertje! Ik ben natuurlijk blij als kleine piraat blij is, maar het geeft een extra goed gevoel dat we, op het hout na voor het muurtje, geen nieuwe materialen hebben gebruikt.


Voordat we begonnen voelde ik al een struikelblok komen, namelijk de verf. Sta je daar weer bij die enorme wand met kleurkaartjes van de bouwmarkt en wat een troep is die verf! Hij mag dan wel krasvast zijn,  in alle kleuren te krijgen en jaren meegaan, maar welke fijne chemische stofjes zorgen voor deze eigenschappen en hoe wordt het geproduceerd?

Natuurlijk zijn er allerlei milieu/mens vriendelijke verven te koop, zie bijvoorbeeld hier , maar kunnen we het niet zelf vanaf de basis maken?  Er ging een wereld voor mij open. Zelf verf maken met kwark en natuurlijke pigmenten. Hele handleidingen vond ik op het net (wel in het engels). WAUW, alsjeblieft allemaal lezen!BIECHT
Nu volgt de werkelijke uitvoering; we gebruikten kalkverf dat nog over was van de benedenverdieping voor het hout en de meubeltjes. Ook stond er nog genoeg witte muurverf in de kast en gebruikten we een restje commerciele stinkende lak voor het raam en kozijn.

Nu ben ik nieuwschierig of iemand van jullie weleens (interieur)verf zelf heeft gemaakt en hoe het beviel. In huize HollandseKlei gaan eerst de restjes op en dan zullen we eens lekker gaan brouwen. Heb er nu al zin in.4 opmerkingen:

 1. Ik heb nog nooit zelf verf gemaakt (behalve dan voor op papier). Ik ken wel Auro natuurverf: http://www.auro.nl/ en muuverf van Painting the past http://www.paintingthepast.nl/
  Beiden op natuurlijke basis.
  Zeker voor een kinderkamer is het fijn als de verf natuurlijk is (voor volwassenen natuurlijk ook). Succes met de verf maken of kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig, de uitvoering. Ik vind het wel een goed idee. Ik zag ergens dat ze met leem ofzo verfden, dat zag er supermooi uit. Met patronen erin en al.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Valhalla, leem is echt geweldig spul. Ik heb zelfs samen met manlief een dagje leemstuc gedaan. Het is de bedoeling dat we onze keukenmuur zelf gaan doen, maar dat zal nog wel effe duren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zie je al helemaal voor me boven zo'n grote zwarte bubbelende ketel!

  BeantwoordenVerwijderen