Pagina's

donderdag 17 mei 2012

Eigen plekje

Het is zover. Kleine meisje, Madelief, heeft haar eigen plekje.Niet meer in het wiegje naast mama, maar opeens in een groot bed in het kamertje/ gangetje naast grote broer Riff.  Gelukkig wonen we in een klein huisje en sta ik met vier stappen naast haar bed.

Het bedje kocht ik bij de kringloop en schilderde het 'lady bird' rood met kalkverf. Dekentjes en lakentjes zijn nog van vroeger. Met dank aan de bewaardrift van mijn mama.
De zon- en tochtwering (dakraam lekt al 10 jaar) zijn gemaakt met het oude wollen dekentje van mijn zusje, Leentje, een lap stof dat ik nog had en klitteband.

Een wollen deken is geweldig! Het houdt warmte, kou en wind tegen en is ook nog eens lekker zacht. Zonde dat ze uit de mode zijn geraakt. Je kunt er zoveel mee doen.

En wat Madelief er allemaal van vondt? Die sliep zoals gewoonlijk, als een roosje.

7 opmerkingen:

 1. Aah, wat lief. Goed dat ze zich zo veilig voelt :)
  En wat een mooi bedje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lief! Wat wil je, in zo een op maat gemaakt bedje( knap gedaan!).
  Ik heb ook nog een wollen dekentje van vroeger, een van de enige dingen die ik nog heb (moeder met weggooi-drift). Wollen dekentjes moeten terugkomen, net als de sponsen broekjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat voelt vast een beetje vreemd, zo 'ver' bij je vandaan na al die maanden. Maar het is een prachtig bedje waar ze nog lang in kan slapen. Fijn inderdaad, die wollen dekens. Alleen oppassen dat er geen motten in komen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik koop alle wollen dekens die ik kan vinden bij de kringloop ik doe er van alles mee. E nwat een super goed idee van die zonwering. Het bedje is ook prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er super uit! Slaapt ze lekker in haar nieuwe bedje?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtig bedje is het geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een lief plekje heeft ze gekregen en voor haar vast heel geruststellend als ze weet dat mama met een paar stappen weer bij haar is.

  BeantwoordenVerwijderen