Pagina's

dinsdag 10 februari 2015

Lekker bezig

Volgensmij zijn er meer blog stukjes  met de titel 'lekker bezig' van mijn kant. Kan er niets aan doen. Daar hou ik namelijk van, lekker bezig zijn, rommelen of hoe  je het ook wilt noemen. Neem nou afgelopen vrijdag.

Tien ton grind voor op ons modderige pad. Even flink scheppen met de buurman en nu ligt het er prachtig bij (en heb ik zere handen).
Hout slepen en stapelen, ook zo'n klus. Ik ben de slechste stapelaar ooit. Regelmatig stort de boel in, gevolgd door een diepe zucht van de man (hoe vaak heb ik het al niet uitgelegd blablabla) . Hij is namelijk kampioen stapelen, net als oudste zoon. Nee, laat mij maar kruien.
 Er is dus genoeg hout. Helaas is is het nog te nat en als iets vreselijk is dan is het wel koken op een vuur van nat hout. Het brand wel, maar geeft weinig warmte. Niet te doen, buiten dat het slecht voor het milieu is en je schoorsteen ernstig vervuilt. Er zat niets anders op dan maar droog hout te bestellen. De winter is nog niet voorbij en zonder vuur geen warm huis en geen warm water.

Dus daar gingen we weer, kruien, stapelen en aanmaakhoutjes hakken. We bestelden berkenhout, mijn favoriet. Veel fik en veel warmte in een korte tijd. Handig om de houtoven snel op temperatuur te krijgen en te bakken/ wokken. Voor sudderpotjes gaat het te snel, maar dan mix ik het met een ander soort hout wat minder snel brandt.  Ach, zo moeilijk is het allemaal niet.

Nu ga ik snel weer verder samen met mijn hulpje, er wacht een stel hongerige kippen op me en een vieze stal. Heb ik even geluk.

Over geluk gesproken...... het eerste ei is weer gelegd. De lente komt er aan!


7 opmerkingen:

 1. Heel veel geluk heb je! Maar wij een beetje meer.. onze kippen leggen namelijk het hele jaar door eieren =D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vandaag drie eieren! Ha en de hele winter deed ik het bijna zonder. Dus ook ik ben blij met een ei! Wat ben je heeeerlijk bezig! Prachtige foto's. Nee, met nat hout is niet te stoken, ellendig is dat! En berkenhout vind ik te 'vluchtig'.... je blijft lopen om die kachel aan te houden. Maar beter iets dan niets!
  Groet Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een werk allemaal! Het ziet er wel heel knus en gezellig uit....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik den kook dat de lente eraan komt, maar had toch liever een flinke winter gehad..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Irritant nat hout. Hadden we hier ook en toen ook maar drie pallets droog hout erbij. Er wil geen schoorsteenveger op het dak hier, omdat er geen trapje op het dak zit. Toch eens kijken hoe en wat....
  Altijd leuk, beetje rommelen. Hopelijk heb je binnenkort een heleboel fijn hout liggen om je huisje. Staat zo gezellig <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik noem het heerlijk kneuteren , ook een van mijn favoriete bezigheden, ook dit weekend en afgelopen weekend 15 kuub hout, versjouwen, en stapelen, heerlijk zo he? en ja ook mijn kippetjes leggen weer eitjes, we lijken veel op elkaar, ik denk dat jij ook erg blij met met zo'n beetje alles, haha, geniet ervan liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oooo 15 is echt veel. Had je spierpijn of viel het mee?

   Verwijderen