Pagina's

maandag 16 maart 2015

Lente schoonmaak en zelfmaak WC-fris

We gaan nog even door met de grote lente schoonmaak. Deuren naar buiten open in de keuken, ookal is het binnen 15 graden. Lief sleept al het speelgoed naar buiten, muziekje aan en poetsen maar!

Ook maakte ik nog nieuw wc-fris poets en spuit spul. Met maar 1 Wc in huis vind ik het prettig om wel 2 keer per dag even de bril te poetsen. Zeker als er veel extra kinderen over de vloer komen of als dus de helft van het gezin door buikgriep geveld is.
Neem kruiden die je lekker vind ruiken. In mijn geval was het dit keer gedroogde lavendel uit de tuin, maar ik gebruik ook vaak rozemarijn. Doe de kruiden in een potje en giet er wodka bij zodat alles net onder staat. Vaak doe ik er ook nog een restje citroenschil in. Laat het een week staan en schud zo nu en dan. Na een week kan het door een zeef en doe je de vloeistof met 1/3 water in een spuitfles. Klaar!

7 opmerkingen:

 1. Grappig toch dat de eerste al wat warme lente dagen meteen zo'n poetslust weten op te wekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha wodka!! Hier zou geroepen worden dat ze dat liever drinken als er de wc mee schoonmaken. Maar leuk om zelf te maken zo'n middel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelf maken is leuk maar is biologisch spul kopen niet voordeliger dan met wodca zelf maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Moet je niet gek opkijken als je bezoek hebt gehad en de wc verfrisser is ineens gehalveerd ... zoiets lekkers op de wc! Maar goeie tip! Ga hem ook proberen!

  BeantwoordenVerwijderen