Pagina's

maandag 25 mei 2015

Groentje

Groen is/ als gras, zowel letterlijk als figuurlijk. Als ik naar buiten kijk dan spat het 'groen' er van af. Wat een groeikracht  en pracht. De planten en gras in de bermen worden mooi lang. Gelukkig lieten de mannen uit de buurt een randje voor mij staan. Ondertussen is wel bekend dat ik van brandnetel, smeerwortel en kleefkruid hou. Het grote kruiden droogfestijn kan nu echt beginnen.
Ook de rozemarijn struik kreeg een snoeibeurt en in de groententuin schiet het ook al op met het eetbaar groen.
Tot zover het leuke gedeelte van groentje. Vorige week was ik zelf een groentje. Voor het eerst van mijn leven belande ik op de operatietafel, gepland, een kleine ingreep. Ik dacht maar zo binnen twee dagen weer fit te zijn. Waarom heet het anders een dagopname en mag je maar 24 uur niet autorijden  volgens de folder? Eueu ....... super groentje als ik ben/ was. Het liep allemaal een beetje anders en nu zit ik in de lappenmand en kijk ik vanachter het glas naar al die prachtige groentjes en loop ik de rest van de familie te commanderen wat ze allemaal moeten doen (daar kan ik misschien wel aan wennen).

10 opmerkingen:

 1. Och heden! Hoop dat je snel weer op de been bent. Maar laat je stiekem ook maar een beetje verwennen hoor! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor een alles(zelf)doener als jij zal dat niet makkelijk zijn! Misschien kan je je bedje of je stoel IN de zon zetten. De zon is de beste genezer! Beterschap!
  Groet Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is dit het beste moment om brandnetel te drogen?
  Een paar van mijn kruiden hebben de vorst niet overleefd, o.a. de tijm. Heel jammer.
  Wat sneu voor je dat het allemaal anders liep na de operatie. Bij mij liep het afgelopen winter ook allemaal anders na de operatie. Chirurgen zijn optimisten heb ik ontdekt. Stellen het allemaal te rooskleurig voor. Net bouwvakkers vond ik ze 'komt allemaal wel weer goed'. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De tijd,die men vroeger in het ziekenhuis bleef,moet nu thuis gebruikt worden om te herstellen. Dat zou je vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel veel sterkte en beterschap. Valt inderdaad niet mee. Des te meer waardeer je als alles weer goed gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh balen dat je nu niet meer buiten kan joh. Beterschap! En lief dat ze een randje van dat onkruid voor je lieten staan ;) Hoop dat je gauw weer op de been bent. Miste je al een beetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ai dat valt niet mee. Ik hoop op een snel en voorspoedig herstel, zodat je snel weer buiten kunt zitten (en je laten verwennen door de rest)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Very great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your weblog posts. After all I’ll be subscribing on your feed and I am hoping you write again very soon!

  BeantwoordenVerwijderen