Pagina's

donderdag 7 januari 2016

Echt waar ?!Onze nieuwe tijdelijke voetenwarmer?! De meest lelijke foto ooit ook. Toch wilde ik het even vastleggen voor de 'weet je nog toen'. 

We maakten een vreugdedansje op 'lang parkeren' toen na twee weken stilstaan met vrieskou de auto in 1 keer starte. Na een kwartier waren de autoruiten binnen en buiten ontdooid en onze handen bevroren. Wanten en mutsen hadden we niet mee. Bij vertrek was het 8 graden en in Nederland .......  Onderweg van Oslo Gardemoen naar huis werden we getrakteerd op een prachtig winters landschap en  de temperatuur daalde al snel naar min 13. Er werden al schaats en ski plannen gemaakt.

Eenmaal thuis sleepten we alle tassen en koffers naar binnen en maakten snel een rondje om het water te checken. Niets bevroren, pfieuw. Het verwarmingssysteem heeft een anti-vries beveiliging. Toch altijd spannend of het werkt voor de eerste keer weg. De man melde terloops nog dat de digitale thermometer stuk was. Er stond 0,6 graden celcius. Het duurde even voordat het kwartje viel. De thermometer was niet stuk, het was 0.6 graden in huis. En zo begon het hele huis-opwarm-proces. Jassen aan, mutsen op,  Gesleep met hout, dekens, kruiken en voor heel even de elektrische oven aan om je handen en voeten op te warmen. Lief scheen er geen last van te hebben. Ze liep rond in haar mouwloze prinsessenjurk. Zonder trui, want dat mocht niet. Echt waar mama, prinsessen dragen geen trui over hun jurk.

En nu zit ik lekker binnen in ons opgewarmde huisje. Buiten is het -20 en het heeft de hele nacht gesneeuwd. Wat is het fijn om weer thuis te zijn.

7 opmerkingen:

 1. oi wat zal je huisje koud zijn geweest ! Ja haha die foto wordt een mooie herinnering.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha! Nee joh, snap dat dan, een trui over een jurk.. pff! :-)
  Je zit me wel een beetje jaloers te maken hoor...!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, net als Fietje! :D
  Vorig jaar ook toen we hier weer terugkwamen... was inmiddels weer boven nul maar het duurde even voordat de kou overal eruit was zeg! Maar het gevoel om weer thuis te zijn, heerlijk. Fijn dat je je zl weer gevonden hebt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had speciaal het water afgesloten naar aanleiding van jullie watergevalletje vorig jaar. En inderdaad, voordat de kou uit de keukenkastjes is. Heel bizar.

   Verwijderen
  2. Ik had speciaal het water afgesloten naar aanleiding van jullie watergevalletje vorig jaar. En inderdaad, voordat de kou uit de keukenkastjes is. Heel bizar.

   Verwijderen
 4. Zo wat een verschil met Nederland, leuke foto trouwens :D

  BeantwoordenVerwijderen