Pagina's

vrijdag 15 januari 2016

Opwarmen

Mijn voeten mogen wel even opwarmen in het zonnetje. Hoe lekker het door het raam er buiten ook uitziet, dat is het niet. Het is ijskoud. Zo koud (minus 25) dat vanmorgen de auto niet startte en er overal ijs zat aan de binnenkant van de ramen en deurklinken in huis. Natuurlijk had ik al een ingebouwde motor verwarmer moeten hebben (?!) aldus buurman. Tja, al doende leert men. Dus dan maar weer lopen naar school met een Lief ingepakt met kruik en handwarmers op de slee. Lief kwam lekker warm aan, alleen koude wangetjes. Ik daarentegen was vergeten mijn skibroek over mijn broek aan te trekken, oen die ik ben. Gelukkig bevries je niet zomaar. Ik denk dat ze me ook wel Rudolf gaan noemen in het dorp. Die rode neus en wangen blijven gewoon de hele dag bij mij. Nou ja, ik heb toch al verkering en die zit nu in Nederland en ziet het lekker niet.
Nog een paar plaatjes ter bewijs van het ijs binnenshuis. De koudste maand moet nog komen, aldus buurman (die altijd alles schijnt te weten). Weten we dat ook alvast.

7 opmerkingen:

 1. ojee, dat ziet er heel koud uit! Je skibroek zul je vast niet weer vergeten. Mooi foto met je rode neus en dito wangen :)
  Wat een avontuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is echte kou,hier sputtert en spettert het alleen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh, koud! Hier alleen ijs op de ramen boven. -25, hu! Is februari ook bij jullie het koudste?
  Vind de muts je beeldig staan :) Je ziet er goed uit.
  Ben zelf intens blij met wollen legging en kocht vandaag Sorell-laarzen. Wintertenen = niet tof. Ik hoop dat ik nu wat lekkerder loop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aaaa, dank je. In Nederland had ik vaak last van wintertenen, als het rond het vriespunt was. Heb ik hier gelukkig opeens geen last van ?!

   Verwijderen
  2. Droge sneeuw + waterdichte laarzen helpt goed denk ik! :)

   Verwijderen
 4. Hier ook al zo koud! -28 vandaag en vannacht -31! ARGH!
  Maar, onze 16 jaar oude volvo start zonder problemen! (vraag me niet hoe want ik heb geen idee) wij moeten ook nog een verwarmer er in laten zetten. (1000 kroon bij de garage is mij verteld)
  Alleen gelukkig geen ijs binnen hier. Alleen boven op het buitenraam in de badkamer, dus geen klagen hihi.
  Al krijg je mij gewoon niet naar buiten nu :P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo dat is zeker koud, ijs op de ramen binnen,brrr.leuke foto van ( Rudolf ;) ) jouw Helena

  BeantwoordenVerwijderen