Pagina's

woensdag 18 oktober 2017

Leuk voor de kinderen, vogelvoer maken

Wat doe je op een regenachtige middag als de kinderen elkaar om de 5 minuten in de haren zitten? Juist, dan probeer je er een draai aan te geven. Afgelopen vrijdagmiddag moest de sfeer hoognodig verbetert worden. Wat in mijn ogen ook hoognodig was, was vogelvoer voor buiten. Niets zo rustgevend als naar buiten staren naar etende vogeltjes, terwijl binnen je bloedjes elkaar......
Vorig jaar In Oskarshamn maakten we van eikels lekkers voor de vogels Klikkerdeklik. Helaas zijn de eikels die we dit jaar hebben gevonden op 1 hand te tellen. Tijd voor een andere strategie.
Als eerste moeten er taken gezocht worden. Kan iedereen buiten even uitrazen. Het liefst een beetje uit elkaar anders wil iedereen dezelfde tak hebben, natuurlijk.
(nu volgt een reeks belabberde foto's)
In de supermarkt kocht ik een groot blok cocosvet en een zak vogelzaad. De cocos is anders dan de dure uit de potjes, namelijk een restproduct en daardoor van mindere kwaliteit en minder duur. Van het blok snij je dunne plakjes, eventueel met een kaasschaaf. Nu kun je het vet om een tak kneden. Dit gaat heel makelijk omdat cocosvet smelt zodra je het in je handen houdt. Ongevaarlijk voor kinderhanden.  Klieder maar een eind raak.
Daarna pak je een handje vogelzaad en kneed dit in de cocos om de tak. Zelfs voor kleuterhanden een makkie.
Het maakt niet uit welke vorm de tak heeft of hoe ver je de tak wilt bekleden met cocos en voer. 
Tot slot kun je met een touwtje de taken ergens ophangen. Wil je het voer een beetje beschermen tegen regen dan kun je nog een groot blad aan het touw rijgen of een stuk boombarst. Net wat er voor handen is.

We hadden veel lol met het maken. Kliederen is gewoon leuk. Het opruimen viel mee en als bonus hadden we allemaal super zachte handen van het cocosvet. Middag gered. 

5 opmerkingen:

 1. Die ga ik onthouden. Perfect voor een regenachtige woensdagmiddag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk idee en ook nog eens niet zo duur om te maken. Nu heb ik geen kinderen meer thuis, maar ik ga het zelf in het weekend ook maken. bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja, ik zelf vind het ook altijd leuk om dit sort dingen te doen. Met of zonder de kinderen.

   Verwijderen