Pagina's

woensdag 14 maart 2018

Lappenmand

Het begon met de waterpokken, ging over in een verkoudheid, buikgriep, nog een keer griep en uiteindelijk een zwaar gekneusde voet. Het zit deze winter niet mee voor Lief. Vooral de gekneusde voet, door iets te wild gedaan met grote broer, hakte er wel in. Rustig aan doen, terwijl je niet ziekt bent, valt ook niet mee. Zeker niet voor een zesjarige. Puzzels, knutsel, filmpjes kijken, bakken en dan ook vooral eten. Leuk  voor even, maar dat binnen hangen is niet bevordelijk voor een goed humeur. Dan heb ik het voornamelijk over mijn eigen humeur, ahum.Gelukkig is er de spark , een soort stoeltje op lange glij-ijzers waar je ook achter kunt lopen. Het is heerlijk om er de berg mee af te suizen, mits je weet hoe te remmen.

Het is gewoon jammer als ze de hoofdweg schoon maken en het asfalt weer tevoorschijn komt.  Er zijn genoeg paden waar niets aan gedaan wordt en kunnen we uren lopen en zelfs binnendoor naar de winkel. Lief zit dan als een prinses voorop, bij een grote ronde met kruik, en speurt naar sporen. Dat is zo mooi aan sneeuw, dat je precies kunt zien wie er geweest is. Vogels, muizen, katten, reeen, vossen, elanden, eekhoorns en  de sporen waar we altijd naar uitkijken, die van de wolf.  Je weet nooit wat je tegen gaat komen. Kan een tripje naar de winkel toch nog heel spannend worden.
Elanden spoor5 opmerkingen:

 1. Ach beterschap voor je princesje maar wat is het er nu prachtig bij jullie ..zucht

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beterschap voor liefje! En dat stuk naar de winkel zou ik ook wel willen lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. beterschap voor Lief, wel leuk dat spoorzoeken vanaf een spark, daar zou mijn dochter ook wel blij van worden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beterschap voor je meisje. Wat een mooie slee zeg! En heerlijk om daarmee wel samen de deur uit te kunnen. Het lijkt mij echt gaaf als je zo door de sneeuw naar de winkel kan :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, het is bij jullie nog vet winter zeg! Ziet er gaaf uit. Beterschap voor de kleine meid.

  BeantwoordenVerwijderen