Pagina's

maandag 23 mei 2011

Investeren

"Wat heb je veel geld uitgegeven", werd er thuis opgemerkt. Nee, ik heb geld geinvesteerd en wel in 11 fruitbomen. We zijn nu 1 kweepeer, 1 mispel, 2 kersen-, 3 appel-, 2 peren- en 2 pruimenbomen rijker.
Investments

Het is natuurlijk maar net hoe je het beredeneert, maar na het zien van de documantaire 'A farm for the future' van Rebecca Hosking zie ik dit als een investering in de toekomst. De documantaire is te zien via de blog van farmama http://farmama.typepad.com/farmama/2011/04/farm-for-the-future-.html en is echt de moeite waard. Wel in het engels en 40 minuten lang, maar prachtig gefilmd en zeer inspirerend (net als de blog van farmama zelf). 
Investments
Veel inspiratie toegewenst en ik ga hier zitten genieten van mijn investering en dromen van ladingen fruit van eigen erf.

7 opmerkingen:

 1. Geweldig! Hoop dat je snel kan oogsten. Zitten er al vruchtjes aan?

  Heb zelf ook twee appels, twee peren en een kers staan. Heb nu een paar appels en peertjes maar ik begreep dat die peren er makkelijk af kunnen vallen half juni, dat heet de juni rui?

  Hoop zo binnenkort fruit uit eigen tuin te kunnen eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, een hele mooie investering! Dat wordt vast heerlijke jam, siroop, compote, etc... hmmmm :D

  Onze tuin is niet zo heel groot, maar er staat wel een appelboom (zelfbestuivend).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk hoor!
  Ook wij hebben boompjes gekocht dit jaar. Ze slaan goed aan (wel begieten in het begin met deze droogte), volgend jaar zullen de eerste vrchten zich hopelijk melden!

  Ik heb je een Award gegeven, kijk je even op mijn blog?

  Groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi! Je hebt een droomtuin! Ik wil ook graag enkele fruitbomen maar ons tuintje heeft er naar mijn mening niet genoeg ruimte voor (misschien dat ééntje nog wel lukt, maar lijkt me niet zo evident in een huurhuis).

  Je hebt een zeer interessante blog, als het niet geeft heb je een volgertje bij :-)

  Groetjes
  Jessie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw! Wat een mooie aanschaf. En wat heerlijk dat je er de ruimte voor hebt.
  Wij hebben 1 fruitboompje in een speciekuip: een opal pruim. helaas zit hij vol witte vliegjes dus ik hoop dat de pruimen wel eetbaar zijn straks. Geniet van je mooie boompjes en straks van het fruit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vorig jaar hebben we een appelboom (meer een appel-tak) geplant met wel één appel oogst. Dit jaar zitten er al meer dan tien aan de iets dikker geworden tak, dus er is zeker hoop op een super investering.

  Geniet van wat je mogelijk te wachten staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Via Spil van het gezin kom ik bij je langs, wat een gezellige blog heb je!
  Groetjes, Corine

  BeantwoordenVerwijderen