Pagina's

zondag 22 mei 2011

Bijzondere vondsten

Het is stiekum altijd een klein feestje als we een dood dier op of rond ons erfje vinden. Als echte onderzoekers gaan de mannen aan de slag om te achterhalen om welk dier het gaat en hoe deze gestorven is. Ook wordt er nog met stokjes in gepoerd en het lijk omgedraaid voor een vakkundig onderzoek.
 CSI
Het klinkt een beetje vreemd, maar zo krijgen we wel de kans om deze wilde dieren eens echt van dichtbij te bekijken. Elke keer raakt mij de schoonheid van deze dieren en het feit dat ze in het wild om ons heen  leven.
crimescene investigation deel 3
Schoonheid
Fazantenhen
CSI
CSI
CSI
CSI
Crimescene investigation
CSI

Meestal laten we de dieren liggen waar ze gevonden zijn en bestaat het volgende gedeelte van ons onderzoek uit observeren. Sommige vondsten melden we bij een natuurverenigingsmannetje uit het dorp. Zo is bovenstaande keruil opgezet voor het onderwijs en de dode Ulk (bunzing) waar de jongens bij geknield zitten is gebruikt voor onderzoek.  Ook is het elke keer bijzonder om te zien hoe de natuur, met haar aaseters, haar eigen afval opruimt en de dood, ook vaak door mensen veroorzaakt, niet voor niets geweest.

4 opmerkingen:

 1. Mooi logje. Veel mensen vinden het allemaal maar vies, maar het hoort bij het leven. En wat goed dat je dit deelt met je kinderen, zo leren zij respect hebben voor de natuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zag sommige foto's al op je fotostream. Het is, vind ik, altijd ontroerend om te zien hoe mooi een vogels veren zijn. Of de prachtige kleuren in de vacht van een konijn.

  Pasgeleden fietste ik langs een dode kraai. Een week later fietste ik langs een paar grote veren en wat botten. Bizar hoe snel dat gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vinden jullie veel...!

  Groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heek\l mooi en zeer leerzaam voor kinderen. Ook begrippen als leven en dood zijn zo veel natuurlijker voor ze.

  BeantwoordenVerwijderen