Pagina's

donderdag 19 mei 2011

Zelfmaak chips

Waarom zelf chips maken? Het is puur, makkelijk en leuk om te maken, geeft geen afval en lukt bijna altijd. De kinderen kunnen de was doen, laten we maar zeggen (met de oven help ik even hoor).
 Schillen, hoeft trouwens niet eens bij biologische aardappels, wel even goed wassen.
 Plakjes raspen en even laten drogen op een theedoek.
 De oven in (ongeveer 200C), als je zin hebt nog even draaien en zo nu en dan proeven of ze klaar zijn.
Naar smaak een beetje zeezout erover en\of ander kruidjes . Tijm en rozemarijn vind ik persoonlijk heerlijk. De man houdt van chilipoeder en de kinderen blieven naturel. 

Je kunt de chips ook in een koekenpan met deksel maken boven een BBQ of open vuurtje.
En wat dachten jullie van gourgette-, appel- en wortelchips? Laat die zakken nu maar liggen in de winkel en gewoon even proberen (zegt een chips verslaafde tegen zichzelf).

5 opmerkingen:

  1. Ooh lekker. Als ik ze zelf maak, frituur ik ze. Is minder bewerkelijk dan in de oven lijkt me.
    Maar wel heel lekker, zelfgemaakte chips. Helaas heeft liefje het liefst de goorste supermarktmeuk :(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit ben ik dus al heel lang van plan! Manlief is chipsverslaafd en nu we biochips kopen loopt dat aardig op. €1,65 per zakje.....Hij eet er 1 per week maar zou met 4 zakjes ook geen moeite hebben, of 5 of 6 :)
    Nu ben ik niet zo'n held in dun snijden en moet denk ik toch eens aan de keukenmachine. Ik ga vandaag een oproepje plaatsen of iemand de ultieme keukenmachinetip heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het stond hier juist voor komend weekend op de agenda. Leuk om te doen hé?!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk zeg, dat gaan we ook eens doen! Vast een vakantie-activiteit voor de zomervakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Had ik nu maar direct naar jouw receptje gegrepen... ;o)

    Ik ga deze de volgende keer doen!

    BeantwoordenVerwijderen