Pagina's

woensdag 12 oktober 2011

Wasdroger

In ons appartementje in Amsterdam had ik een bloedhekel aan drogende was in huis. Ik droomde van een groter huis waar een wasdroger (en afwasmachine) in paste, zodat er nooit meer kledingstukken aan een rekje in mijn uitzicht zouden hangen. Zo geschiede het dat ongeveer 10 jaar geleden met een nieuw huis er een wasdroger in mijn leven verscheen. Wat was ik blij met dat machientje.

Drie jaar geleden gebruikte ik onze wasdroger voor het laatst en vorig jaar vertrok het werkloze apparaat uit ons huis. Cadeautje voor de buurvrouw. Ze was er zo blij mee.
Blijkbaar is niets zo veranderlijk als de mens.


9 opmerkingen:

 1. Ik heb hem nog wel, maar gebruik 'm niet zo vaak meer. Hij neemt hier niet veel plek in en soms komt het nog van pas. Maar als het niet hoeft, dan gebruik ik 'm niet, vanwege de kosten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar! Alleen ging mijn apparaat stuk en besloten we te kijken of we het zonder ook helemaal afkonden. Ging altijd goed, maar de laatste weken heb ik twee keer gehad dat mijn was muf begon te ruiken. Piep, piep piep klein beetje heimwee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moet bekennen dat nu het weer koud en nat buiten is, ik de droger weer gebruik. Maar toch er gaat niets boven de geur van buiten aan de lijn gedroogde was.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Net na een vakantie, of een kots-sessie van de kindjes (het laatste komt gelukkig zelden voor) mis ik hem wel maar normaal echt nooit.

  Ik heb hem nog wel (het enige waarvan ik denk: dat komt nog wel van pas) maar hij is niet aangesloten en ik kan niet bij de stekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier staat het (gekregen) apparaat eigenlijk ook alleen maar ruimte in te nemen, gebruiken doe ik het maximaal twee keer op een jaar. Manlief schijnt er nogal aan gehecht te zijn, maar wat mij betreft...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Valhalla, dat herken ik wel, maar dan hang ik het gewoon voor de houtkachel. Die moet aan als er weinig zon is en ik warm water wil. Voor de kachel is het zo droog. Eigenlijk zit het systeem (voor ons) dus heel mooi in elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Was drogen in een droger, doe ik ook nie graag, lekker ophangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toen de kinderen net geboren waren kreeg ik een droger van mijn ouders maar toen we die na een paar jaar wegdeden miste ik 'm niet omdat ik de was altijd in het trapgat hang. Is dezelfde dag nog droog. Maar niet iedereen heeft een trap natuurlijk en voor zo'n houtkachel wil het ook wel drogen lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tja, ik heb wel een wasdroger, sinds ons 4e kind.. het is hier erg vochtig in huis, en na de droger kan het meteen gevouwen, terwijl ik het anders wel strijk (niet alles). In de zomer gebruik ik de droger vrijwel niet.

  BeantwoordenVerwijderen