Pagina's

maandag 28 mei 2012

Het doen met wat je hebt

In tijden van crisis moet men het het doen met wat er is.
Vandaag creatief met rabarber, want dat groeit in huize Hollandse klei tot aan den hemel.
De bloemen zijn prachtig en doen het goed in een vaas. Laten we de rabarberlimonade
rabarbercake en -taart niet vergeten. Jan en alleman die jarig is krijgt een bosje rabarber bloemen, stelen, eetbare maaksels of anders een zakje zaad om zelf in de toekomst een stukje zelfvoorzienerder (?) te zijn. Alles verpakt in de reusachtige bladeren die ook nog eens geweldig zijn voor op de composthoop.
Aan de smaak went men vanzelf onder dwang. Kijk naar mijn hubbie en kinderen.
Het doen met wat je hebt.

5 opmerkingen:

  1. Misschien wist je het wel, maar ik kreeg afgelopen week nog de tip om rabarber in te vriezen. Gewoon schoonmaken, in stukjes snijden en dan invriezen. Dan kun je het op elk moment gebruiken als je wilt! Ik heb laatst bij mijn plant de takken met bloemen eraf gehaald, die nemen energie op, maar zijn (als het goed is) niet echt eetbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja hoor invriezen doe ik al een tijdje....ik bak er geregeld
    rabarbertaart mee...
    Leuk in de winter!
    heel veel liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik toevallig ❤ rabarber!
    Creatief gebruik van de bladeren!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuke cadeautjes! Dat zijn nog eens cadeaus waar ook ik blij van word!

    BeantwoordenVerwijderen