Hoewel ik bij geweckte groenten en fruit altijd een blij gevoel krijg, is het hele proces niets voor mij. De overvloedige oogst verdwijnt hier meestal in de vriezer of wordt gedroogd. Er zitten al aardig wat porties bieten, stoofperen, appelmoes en stukjes wortel in de vriezer.
Soms is het dringen op het fornuis en wordt er een heuse pannendans opgevoerd.
Nu zijn er nog een paar super grote bieten over. Bietensoep? Bietensap? Iemand een lekkere tip?
Tja je houdt niet van inmaken, ik ook niet zo, maar voor sommie eenvoudige dingen maak ik graag een uitzondering omdat het zoooo lekker is.
BeantwoordenVerwijderenBieten heb ik vorig jaar ingemaat volgens het recept voor rode biet appelsalade an yvette van boven, homemade! Superlekker en snel en niet lastig, kind kan de was doen. Komkommers en courgette maak ik ook in in zoetzuur, ook altijd succes.
Dorieke
Zag het boek laatst in de bieb staan. Ga het toch maar eens proberen dan. Bedankt!
VerwijderenIk bedoel bietjes inmaken volgens het recept van HomeMade dan.
VerwijderenOh, lekker bietjes! Ik verwerk ze altijd gewoon tot maaltjes gekookte bietjes in de vriezer. Koken, raspen en dan in de juiste porties de vriezer in. Gekookte bieten laten zich prima opwarmen.
BeantwoordenVerwijderenIk heb nu al voor 8 maaltjes gekookte bieten ingevroren en er zijn nog heeeel veeeel bieten over.
VerwijderenOh, haha!! Tja, dan is een beetje variatie wel fijn!
VerwijderenIk maakte ooit een stamppot bietjes. Bietjes koken en in blokjes door de aardappelen. Spekje erdoor en zelfs manlief at er heerlijk van. Terwijl hij nooit van bietjes hield ; ))
BeantwoordenVerwijderenJa, deze ga ik ook proberen. Ik denk dat iedereen hier dit wel lust. Bedankt!
VerwijderenMijn favoriete recept kreeg ik bij de Odin-groentetas:
BeantwoordenVerwijderenBietjes koken en in blokjes snijden. Twee teentjes knoflook fijn hakken en bakken in een beetje olie. Bietjes erbij, en dan een pakje fetakaas erover kruimelen. Serveren met rijst. Snel en lekker!
Dit recept lijkt me wel wat en zeker fijn dat het snel klaar is. Bedankt voor je recept Muriel.
VerwijderenWow wat een rijkdom. Geniet ervan!
BeantwoordenVerwijderenIk heb ooit een recept voor bietenstamppot gehaald uit het Volkskrant magazine, en een beetje aangepast. In het kort: aardappels koken in water met bouillonblokje, vocht opvangen voor puree, puree van maken dus. Uitje fruiten en blokjes gare biet erbij, als het warm is door de puree. Er zat een frambozen-jus bij, met frambozenazijn. Had ik niet in huis, heb een paar diepvries frambozen genomen en zelf een frambozen-jus in elkaar geknutseld. Ik vond het een verrassende en erg lekkere combi!
BeantwoordenVerwijderen