Pagina's

vrijdag 13 maart 2015

Werken voor je pannenkoek!

Oudste zoon ( 11 jaar, groep 7) kwam thuis met de mededeling dat hij volgens het NIBUD in groep 7 toch echt recht heeft op zakgeld, zodat hij kan leren omgaan met geld. Het is weer zover, het is de week van het geld.  En net als vorig jaar vraag ik oudste zoon of hij het zelf ook nodig vindt om zakgeld te krijgen. Er volgt, net als vorig jaar, een denkpauze van een minuut en vervolgens klinkt er resoluut nee. Gelukkig, weer een jaar gered van het wekelijkse zakgeld ritueel.

Leren omgaan met geld..... tja daar zit natuurlijk wat in, maar is het niet raar om zomaar elke week geld te krijgen, zomaar voor niets?! Handje ophouden en ontvangen?
Nu verdienen de jongens zo nu en dan een centje door te helpen met houthakken, grasmaaien, stal uit  mesten en nog meer van dat soort klusjes.  Jongste zoon spaart zijn geld op voor de WNF rangers om de oerang oetang te redden (echt  waar) en oudste zoon spaart voor een eigen laptop. Zo nu en dan kunnen ze de verleiding niet weerstaan en vragen of ze iets van snoep mogen kopen, maar dat waren wel een beetje de uitspattingen. Hoe het straks gaat als ze ouder worden met kleedgeld en geld voor uitjes? Elk kind is anders en dat zien we ter zijner tijd dan wel weer.

Niet voor alle klusjes krijgen de jongens geld. Gisteren wilde ik pannenkoeken bakken, dat gaat het beste op een super hard brandend vuur, waarvoor droge takken uit de berm echt ideaal zijn. Aangezien de heren al en poos met hun neus in hun tablet zaten en niet bereikbaar leken voor planeet aarde (oftewel mama), leek het mij een goed moment voor een klusje takken zoeken. Werken voor je pannenpoek! En daar gingen ze dan, want pannenkoek is toch wel heel lekker, beter dan preistampot. Win-win situatie, uitgewaaide kinderen, veel droge takken en ik wed dat de pannenkoeken (ja stiekem met courgette erdoor) er nog beter ingingen door dat uurtje buiten takken zoeken.
Mmm, nu ik er over nadenk zou ik eigenlijk een centje moeten krijgen


Kijk ons Liefje eens trots zijn op haar aandeel takken.

8 opmerkingen:

 1. Geweldige manier van geld laten verdienen. Inderdaad veel nuttiger dan zomaar een x bedrag toeschuiven. Kijk het liefje trots kijken, leuk he <3

  Ons Leentje kreeg ook zakgeld, maar nu niet meer. Gezeur elke week ;) Gisteren heeft ze wel 8,5 kronen verdiend met het inleveren van gevonden statiegeldblikjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer dat er geen statiegeld is op blik in Nederland, dan hadden mijn kinderen ook nog een leuk centje kunnen verdienen aan onze berm.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 2. Heb jij nu zo'n keramische koekenpan? Werkt dat een beetje? Leuk dat je weer regelmatig blogt! Zo gaan nu eert ook even een kachelpoetsdoekje haken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik hem alleen voor gebakken ei of pannenkoek. Voor de rest gebruik ik mijn gietijzeren koekenpan en braadpannen. Daar bak ik fijner in, maar ze zijn onhandig zwaar voor pannenkoeken en ei.

   Verwijderen
  2. Ik gebruik hem alleen voor gebakken ei of pannenkoek. Voor de rest gebruik ik mijn gietijzeren koekenpan en braadpannen. Daar bak ik fijner in, maar ze zijn onhandig zwaar voor pannenkoeken en ei.

   Verwijderen
  3. Ik heb ook allemaal gietijzer maar merk dat ik die niet eeuwig kan blijven tillen ;-) dus zo'n lichtgewichtje er bij is dan misschien wel makkelijk.

   Verwijderen