Pagina's

maandag 16 november 2015

Over Glaskogen en wacht maar tot......

Zaterdag en zondag was het heerlijk weer, fris en zonnig. Het perfecte weer om door het bos te struinen en te klauteren over de stenen langs het water. Misschien had ik het al eerder gemeld, maar we wonen heel vlak bij het natuurgebied, Glaskogen. Ik ben echt verliefd op dit stukje Zweden. Zet me er op een steen aan het meer en ik geraak binnen een paar seconden totaal zen.
Even melden dat het natuurgebied zo groot is als de provincie Utrecht en dus heel veel meren heeft, maar een gedeelte van het meer Stora Gla valt onder Natura 2000 en is adembenemend.  Heel erg fijn is dat er ook helemaal niemand is ?! De maanden dat er toeristen zijn, zijn juli en augustus. Dan zijn er nog de weekend Noren en stadse Zweden, maar die haken na september ook af en komen pas eind mei weer. Geen werk, te weinig faciliteiten voor de kinderen, weinig vermaak, weinig winkels, dat is zoal dat ik te horen krijg waarom mensen hier wegtrekken.  Een gebied waar veel mensen niet willen of kunnen (volgens zeggen) wonen. Begrijpen doe ik het allemaal, maar snappen? Nee, snappen doe ik het niet. Voor ons is de school, de kleine supermarkt en de sport voor de kinderen dichterbij dan in Nederland. Misschien heeft de winterdip nog niet toegeslagen, heb ik nog geen sneeuw gezien, ben ik nog niet genoeg gestoken door muggen, teken en elandsvliegen, heb ik het nog niet koud genoeg gehad. Wacht maar tot..... krijg ik dan te horen. Nou, ik wacht......

Het is leuker om wat plaatjes van onze wandeling te laten zien. Vooral het klauteren over de stenen blijft leuk en op de paden blijven hoeft/ kan niet. Je eigen koers varen, dat is wat hier nog kan.

15 opmerkingen:

 1. Tjonge, ja, dat is prachtig en zeker met dat zonnetje erbij. Wat fijn dat jullie daar zo intens van kunnen genieten!!
  Dag, Carin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige foto's. Heerlijk he? Vind een slechte dag in Noorwegen altijd nog beter dan een goede dag in Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wauw, wat is het daar mooi. En wat begrijp ik je goed. En wat hoop ik voor jou dat jullie zo blijven genieten! Dat dit gewoon is wat jullie willen en dat sneeuw en winter en weinig mensen daar helemaal niets aan veranderen!
  Groet Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijke foto's hoor, het zou mij ook wel trekken, zo daar te wonen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ziet er echt prachtig uit, hetzelfde licht als in Noorwegen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben nu sneeuw, dus het komt er aan. En ik vind het prachtig, terwijl ik te horen van nou wacht maar met die sneeuw dan wil je wel terug naar NL. As if ever...maar goed ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat wonen jullie daar toch mooi! Ik begrijp best dat je er iedere dag weer intens van geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wanneer je van iets houdt... dan neem je al die dingen die niet zo leuk zijn op de koop toe.
  wanneer je iets niet leuk vindt, zie je al die vervelende dingen als bevestiging van jouw gevoel.

  Jij houdt duidelijk van jullie plekje daar! Fijn zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bedankt dat je me laat meegenieten. Heerlijke plaatjes! Ik kon een poosje niet bloggen, laptop kapot en kon niet goed in de pc van m'n man komen, maar heb de afgelopen weken wel op mn mobiel meegelezen. Heerlijk. Het wakkert onze emigratieplannen zo aan, alhoewel dit helemaal niet het juiste moment is voor ons (20 weken zwanger). Maar dromen.... echt wel! :-D
  Geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zit ook elke keer bij je te kijken of je weer begonnen bent, maar nu snap ik het. Gefeliciteerd met de bijna baby, hoop dat het allemaal goed gaat. En dromen mag altijd, toch!?

   Verwijderen
 10. Mooie foto's! En ik lees graag mee hoe je het ervaart in Zweden, hier is het e-woord ook al wel gevallen...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Beste Helena, ik zou graag over belangrijke zaak met je in contact willen komen. Is het mogelijk dat je mij contact op akdagml78@gmail.com? Alvast dank. Groet, Emel

  BeantwoordenVerwijderen