Pagina's

zondag 9 oktober 2016

Als vanouds

De regen kwam gisteren met bakken naar beneden. Volgens de jongens was het  perfect weer om eerst te gaan vissen en daarna film te kijken met wat lekkers. Prima plan, dus we hesen ons in regenkleding, met uitzondering van de man die al de hele week in Nederland aan het werk was.


De jongens wilden graag  naar het geheime meer, daar was nu vast niemand met deze regen. Het is een beetje een geheimzinnig meertje, want er is geen openbaar pad dat er naar toe loopt. Vanaf de weg neem je een bospad dat eindigt bij een open plek aan het water. Er staat een soort keet op wielen, die dienst doet als sauna en er is een vuurplek. Wat moet het heerlijk zijn om zo vanuit de sauna in je blote gat het meer in te springen. 

Terwijl de jongens een klein uurtje vissen, struinen Lief en ik door het bos op zoek naar schatten. Mooie bladeren, eikels, grappige takken, daar kun je namelijk nooit genoeg van hebben als echte prutsers. Dat is wel grappig om te concluderen, dat het niet uitmaakt waar of hoe ik woon, ik blijf een prutser.

Voor degene die al wat langer meelezen hier en zich afvragen hoe het nu gaat

Ja, we wonen nog in Zweden
Ja, we vertrokken uit Glava
Ja, we wonen alle 5 in hetzelfde huis in Oskarshamn
Ja, we wonen in een huurhuis
Ja, de man werkt nog voor hetzelfde bedrijf als in Nederland, maar dan een Zweedse tak
Ja, het is fijn om een vast inkomen te hebben in Zweedse kronen
Ja, we wonen in de stad in een rijtjeshuis
Ja, de jongens gingen weer naar een nieuwe school
Ja, we missen ons oude stekkie in Glava
Ja, we zien er de lol en voordelen nog wel van in dat we verhuisd zijn
ja, we zijn bezig met andere huizen/ plekken bekijken
Ja, ons huis in Nederland is verkocht
Ja, we houden nog steeds van buiten zijn en buiten leven

en zo kan de lijst nog wel veel langer. Beter is om gewoon morgen weer terug te komen om verder te lezen. Zal alles in stukjes vertellen. Ben niet het type voor een ellenlang verhaal. Dus....
Ja, we gaan weer verder met bloggen
Als vanouds.


1 opmerking:

  1. Leuk dat je weer blogt! Ik kom met plezier opnieuw lezen. Ik vermoed dat jullie niet in de stad zullen blijven wonen?
    Els

    BeantwoordenVerwijderen