Pagina's

dinsdag 25 oktober 2016

Zondag


Al twee weken hebben we geen straaltje zon gezien. Dat geeft in principe niets, maar als al twee dagen lang de regen met bakken naar beneden komt...... 
Zondagochtend hijsen we ons toch in regenkleding (de jongsten dan) en gaan er op uit. Al is het maar een paar uurtjes. Hup naar buiten. 

We gaan naar Jungnerholmarna in Flyseryd. Een gebied waar vroeger een kruitfabriek stond aan de de rivier Emån. Deze rivier is  170 km lang en stroomt van de  Smalandse hooglanden naar de zee  Er is een kleine camping met camperplekken, verschillende grillplatsen, een zwemsteiger en een cafeetje met wafels. In de zomer kun je ook in een grote band een gedeelte van de rivier af. De jongens hebben er nu al zin in. 
Alles alleen geopend in de zomer, zoals veel in Zweden. 
Nu, nu zijn alleen wij er.
  
Het is er mooi en die rivier.......
 Ik geniet nog het meest van het gewoon buiten zijn (en negeer in het begin het gemopper over nat en nog meer bla. Leer mij mijn kinderen kennen, binnen no-time hebben ze het naar hun zin buiten. Er zijn heel wat bruggetjes op de route en al snel is er een spelletje 'rennen en glijden'bedacht. Wat een pret met een gladde brug.  Heen en weer, heen en weer. De andere mannen staan ergens in de rivier te vissen. 
. Het is prima snoek weer!?  Om de vijf minuten lopen we verder naar een ander plekje. Proberen zelfs nog even hoe koud het water is. Ijskoud dus! En zo maken we een rondje. Iedereen er even lekker uit geweest.

3 opmerkingen:

  1. Heerlijk, dan is het heerlijk om weer in je warme huisje te komen. En wat een prachtige omgeving!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk toch om lekker even buiten te zijn!! Nog een paar dagen en dan ga ik het ook eens bekijken in (zuid)Zweden. Heb er zin in.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier ook al dik 3 weken donker en grijs en veel regen, blugh! Morgen en de rest van de week verwachten ze een zonnetje en maandag sneeuw! Daar kijk ik erg naar uit alhoewel ze afgelopen weekend ook al sneeuw hadden beloofd...

    BeantwoordenVerwijderen