Pagina's

zaterdag 10 december 2016

Oma E.

Tijdens het opruimen van de kelder, oftewel mijn hobbyzooi, kwam ik allerlei leuke restjes stof tegen.  Als je niet een echte ervaren naaister bent wil je nog wel eens te veel stof nemen voor een project. In de kelder lagen heel veel restjes, ahum. Oma E. die kwam logeren wist er wel raad mee. Haar motto is altijd, weggooien is zonde en kan altijd nog. Ze maakte vakkundig van mijn restjes een pyjamabroek, twee rokjes en een jurkje voor Lief. 
Sorry voor de slechte foto, maar het licht werkt niet echt mee tijdens deze druilerige dagen.

Alsof dat nog niet genoeg productie was breide ze ook nog een paar sokken voor de man. Jeetje wat gaan haar naalden altijd tekeer. Durf er niet naast te gaan zitten met mijn breiwerk als slak. Haar sokken passen ook altijd perfect. Terwijl die door mij gefabriceerd.......

Ondertussen is oma E. alweer thuis in Nederland. Volgens eigen zeggen heeft ze heerlijk geslapen in de opgeruimde kelder. Vandaag kreeg ik een apje. Er zijn weer twee paar sokken af! 
Deze zijn voor mij. Aaaaa lief!
Dank je wel oma E.

10 opmerkingen:

 1. Jouw oma :o of de kinderen hun oma? In elk geval: wow mooie dingetjes! Mijn oma kon ook zo belachelijk snel breien en haken. In het donker zag je gewoon vonken van die pennen komen, ik zweet het je!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk mijn schoonmoeder, maar we zeggen altijd oma E. Ze is echt een kei in handwerken.

   Verwijderen
 2. Wow, wat een productie zeg! Hoe snel kan ze sokken breien? Ik doe over een paar toch wel een week, en dan heb ik echt veel gebreid. Ze zijn prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op pennen 3,5 breit ze 1 sok per dag!!!! Dat gaat echt van klikkerdieklak. Ze breit wel met lange naalden . Jij?

   Verwijderen
  2. Rondbreinaald 3. Een paar stukjes met gewone naalden. Maar die rondbreinaald is ideaal! Heb er al zo vaak een naald uitgetrokken dat ik er gek van werd. En inmiddels brei ik continentaal. Daarbij mis je wel het klikklak- geluid, haha, maar breit veel sneller.

   Verwijderen
 3. Wat een leuke kleertjes ook zeg! Dat jurkje.. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn mammie kon ook zo razend snel breien , sokken , handschoenen prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk! (En handig zo'n oma).
  Ik heb een hekel aan zelfgebreide sokken maar deze zijn prachtig, zien er ook professioneel uit.

  BeantwoordenVerwijderen