Pagina's

zondag 11 december 2016

Weekend knutsel


Het begon allemaal met een schets van een koekjesvorm en een plank uit de kelder. De keukentafel werd omgebouwd tot werkbank, met kleedje.

Het lijkt me zo leuk om mijn neefje van net 1 voor kerst een aantal houten dieren te geven. Op internet had ik al wat rond gekeken. Aj, wat een moois en wat een prijzen hangen daar aan. Het is echt wel de moeite waard om in duurzaam mooi speelgoed te investeren. Daar ben ik juist voor, maar kan het ook niet anders? Gewoon zelf proberen te maken?

Vandaar de schetsen en de ombouw van de keukentafel naar werkbank.  Het schetsen ging goed, maar dat zagen viel nog niet mee.  De decoupeerzaag maakte heel erg rare geluiden. De vorige huurder had hem laten liggen net als het stuk hout. Gelukkig wordt de man altijd wild enthousiast als er een apparaat met stekker in actie komt. Mag ik even? Ja hoor! Bleek dat het zaagje niet goed was. Weet ik veel.
Na het vervangen van het zaagje liep het als een speer. De man kreeg er ook schik in. Na de eland volgden er nog een schaap en een gans. De twee lievelingsdieren van mijn neefje.

Zo besteedde de man en ik dus de zaterdagmiddag. Romantisch samen zagen en schuren.

Oja en ook nog de administratie doen en centjes tellen. Allemaal onder toeziend oog van eland, gans en schaap. Gezellig.

( Nu nog een kleurtje en een afwerklaag van lijnolie, maar kon niet wachten om ze te laten zien)


11 opmerkingen: