Pagina's

dinsdag 10 oktober 2017

Als vanouds

Eindelijk was het zo ver. Vorige week woensdag kwam er een vrachtwagentje uit Nederland met onze spullen. Iets meer dan een jaar stond een groot gedeelte van onze spullen bij vrienden in een loods. Al veel kwam er mee als we met de auto in Nederland waren, maar een piano en kasten dat past natuurlijk niet. Eerst twijfelden we nog of we niet alles moesten verkopen en dan weer in Zweden opnieuw aanschaffen. Onze meubels zijn, op de piano na, niet veel waard. Kringloopspul, krijgertjes en zo nu een dan een I.K.E.Atje. Niet echt waar iemand marktplaats voor afspeurt.
Het loont om diverse offertes aan te vragen bij verhuisbedrijven. De duurste en goedkoopste scheelden maar liefst 2000 Euro! De duurste kregen we als eerst en we vielen bijna achterover van schrik. Laat die spullen maar in Nederland! Gelukkig zat er tussen de andere offertes een bedrijf tussen, dat voor een schappelijke prijs onze spullen kon verhuizen.

Wat is het toch handig om een pan gewoon uit een kast te pakken ipv in een doos te moeten graaien. Ons eigen allergaartje is er weer. Het huis voelt nu nog meer als ons nieuwe thuis en ik ben blij dat we hebben gekozen om te wachten op onze eigen spullen in plaats van nieuw te kopen.

Wat kwam er zoal vanuit Nederland? Ons bed met heerlijke matrassen, twee grote kasten, ons goede degelijke tuingereedschap, tafel en stoelen, schommelstoel, lampen, luie stoel, piano, boeken en heel veel gereedschap. Dat gereedschap behoeft enige toelichting. We hebben veel, heel veel. In Nederland knapten we ons eigen huis op en daar zijn best veel apparaten voor aangeschaft. Wat zijn we blij dat we die bewaard hebben. Kunnen we hier mooi overnieuw beginnen ;-)

Ook onze vuurpot voor buiten verhuisde mee. Vele malen kookte ik buiten op dit kachelte, toppertje.Na twee jaar hebben we geen huis meer in Nederland en geen spullen. Fijn, eindelijk, afgerond,dat lucht op. 

En het kacheltje....... die heeft zijn plek weer gevonden, als vanouds.


3 opmerkingen:

  1. Kan het mij goed voorstellen dat het nog meer voelt als jullie thuis, nu jullie eigen spulletjes er zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, fijn zeg, je eigen spullen. Alsof je oude vrienden weer ontmoet en welkom heet. Ohhh en dat kacheltje. Ik zag hem of eigenlijk HAAR al op instagram. (ze heeft zo'n mooi rond buikje hé;-)) Ik verf er graag op met grote pannen, buiten in de tuin!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja dat kacheltje kon je toch niet achterlaten. Ze is zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen