Pagina's

maandag 14 april 2014

Moestuinmaandag

Al de hele ochtend zit ik met een ziek en koortsig meisje op de bank. Niet echt bevorderlijk voor mijn moestuinmaandag foto's, maar ik moet toegeven dat het weer ook niet echt uitnodigt. Na de dagelijkse buitenklusjes belande ik dus met een zweterig en plakkend minimensje tegen mij aan op de bank.
Nu is er wel mooi tijd om eens na te denken over het stukje extra moestuin  van 15 bij 5 meter, dat ligt te wachten.

Zodra het  droog weer is wordt het nog een keer gefreesd door het kleine blauwe trekkertje en kan het nieuwe moes en kruid plezier beginnen. Het liefst maakte ik er allemaal bakken, maar dat is op dit moment niet haalbaar. Niet qua tijd, maar ook niet qua vulling van de bakken. Mijn eigen compost is op en om nu voor het hele stuk tuinaarde te kopen gaat me te ver. Ik zal gewoon geduld moeten hebben en heel veel compost zelf maken, zodat de grond elk jaar beter wordt. Een kwestie van lange adem ben ik bang.

Dankzij het bankzitten heb ik ook nog twee afleveringen kunnen kijken van Grow your own veg. In zes afleveringen laat Carol Klein (even wennen aan haar stem elke keer) zien hoe makkelijk (ahum) het is om je eigen groenten te verbouwen. Of je nu een pot of een plot (stukje land) hebt. Ook zie je in elke aflevering een gezin van vijf die voor het eerst een moestuin hebben.

Heb jij ook een moestuin of verbouw je groenten, fruit en kruiden in potten op je balkon, vensterbank of terras? Deel dan je ervaringen, tips, boeken, adressen en niet te vergeten de tegenslagen met ons en plaats een link naar je blog bij de opmerkingen.
Elke week op maandag plaats ik een lijstje met deelnemers die een link hebben achtergelaten over hun moes belevenissen van die week. Je hoeft niet elke week mee te doen en je mag de link of blogpost ook op een andere dag plaatsen dan maandag.

Moestuinmaandag, week 16- 2014





20 opmerkingen:

  1. Jee hoe groot is jouw tuin elke keer komen er weer stukjes bij :D
    Zal ook eens wat kiekjes maken straks. Wel gek idee dat alle moeite voor niets is geweest, ofzo.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De tuin is 3200 m2 en dan huren we nog eens 2000 m2 als wei (waar nu bijna geen dieren meer in staan, want alles is bijna dood gegaan:-( )

      Verwijderen
  2. Lekker mooi stukje grond ,droom maar vast hoe je het gaaty doen.
    Beterschap met de kleine meid.
    Groetjes Albèrtje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat lekker, nog een extra stukje moestuin! Hier is mijn link:
    http://dagelijksbroodenmeer.blogspot.nl/2014/04/moestuinmaandag.html
    Groetjes, Marike

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zal die serie ook eens gaan kijken, klinkt leuk! Goh en wat lijkt het me heerlijk om nog zo'n stuk 'braak' te hebben liggen. Je zou het vol kunnen zetten met groenbemesters? Wordt het ook langzaam maar zeker vruchtbaar.....
    Dag Hannah

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooi stuk grond! En Carol Klein is altijd leuk, net als Gardener's world :)
    Ik doe graag mee met de moestuin-maandag
    igenwijzehuisje.wordpress.com

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Vanaf volgende week wil ik ook mee doen, leuk! www.ganzert.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een heerlijk extra stuk! En dat zieke meisje is herkenbaar, die had ik hier vandaag ook. Maar wij waren gisteren al naar de moestuin geweest voor Moestuinmaandag gelukkig! http://zaaienaanzee.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  8. 'T heet bij wel geen moestuinmaandag... Maar 't is maandag en 't is een stukje over m'n tuintje ;).... Onze monden vielen wel even open bij je de afmetingen van je nieuwe stukje... ;) dat is groter dan onze complete achtertuin denk ik ;)... Hahaha geniet ervan! Liefs Ilse
    http://uitmijnkeukentje.blogspot.nl/2014/04/rondje-tuin-7-planten-in-blijde.html

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik vond het gisteren gemeen koud buiten! Hopelijk wordt je dochter snel weer beter!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je bent een topper Helena! Ik zou zo graag eens een moestuin zaterdag bij je binnen komen wandelen om het echt te zien ;-)
    Dit jaar doe ik niet mee aan moestuinmaandag, omdat ik niets plant buiten mijn kruidentuintje. De voortuin gaat namelijk in dit najaar helemaal leeg getrokken worden. Alle struiken en een hele grote conifeer gaat verwijderd worden. Dan komt er nieuwe grond op met compost en drie fruileibomen, ik zet het af met schapenhekjes en dan wordt de hele voortuin eetbaar. Is mijn plan maar dat kost ongeveer 1000 euro, dus ik ben er voor aan het sparen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heel leuk! Ben alleen erg druk, dus ik kijk alleen maar en ga leren...;()

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Leuke site en dat programma zal ik ook eens op gaan snorren, kan geen genoeg krijgen van moestuinprogramma,s :) Groetjes Annemiek, en ja ik heb zeker een tuinblog! http://fruittuin.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  13. dag Helena,

    Leuke stukjes van je!
    Bij ons kun je bij de Milieustraat (waar het groenafval naar toe gaat) gratis een lading compost krijgen. Wie weet kan dat bij jullie ook.
    succes
    ien

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Lijkt me leuk om ook mee te doen met MoestuinMaandag, alleen ligt mijn moestuin in de Ardèche in Frankrijk. Ben nu even twee weken in Nederland, maar ga daarna jullie ook wat foto's laten zien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat wordt dan leuk thuiskomen, in twee weken staat alles er zo weer anders bij...echt verrassend. Dàt is ook zo leuk aan een moestuin.

      Verwijderen
  15. Hi, Ja ik ben ook weer aan het moestuinmaandagen! Wil je me toevoegen?

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi Helena,
    Tja en vandaag is het weer moestuinmaandag en dan ben je toch in mijn gedachten! En je blogde al twee weken niet.... Alles goed, daar op de Hollandse Klei?
    Groet Hannah

    BeantwoordenVerwijderen