Pagina's

woensdag 9 november 2016

Gewoon doorademen

Ze zijn er uit aan de overkant van de plas. Er was geen ontkomen aan het geschreeuw en gekrakeel de laatste tijd. De ene had dat gedaan, de ander deed zo. Alles was nauwgezet te volgen. Zelfs mijn kinderen kwamen zo nu en dan uit school met verhaaltjes over de verkiezingsstrijd. Politieke campagne bedrijven op het hoogste niveau (ik wou dat ik mijn toon kan laten weerklinken via de woorden, want die is in standje sarcastisch). De aanhangers van het ene kamp beweren dat de wereld vergaat als het andere kamp wint en vise versa. Laten we eerlijk zijn, zijn we niet allen gedoemd tot de ondergang? (kleine aantekening: de man is deze week van huis en biedt geen tegenwicht aan mijn doem scenario denken waar ik regelmatig in schiet. Volgende week zie ik het vast weer anders, de toekomst van de wereld)

Volgensmij kunnen we allemaal wel een beetje stilte gebruiken, verstilling, na al het gekrakeel en geschreeuw. Daarom van mij, voor jou, een linkje naar het volgende filmpje GUBBEN IN STUGAN . Gewoon helemaal uitkijken, niet vooruit spoelen en rustig in en uitademen. 10 opmerkingen:

 1. Echt bijzonder. Ik heb nu 10 min van de film gezien, en voel de rust en stilte van Zweden weer. Bijna net alsof je er zelf staat en bent. Wauw! Heb 'm op pauze gezet en ga samen met man kijken, ben benieuwd of hij het ook zo ervaart.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat je man je nog even herinnert aan mijn slippartij met de auto van zondag ;-)

   Verwijderen
  2. Haha ja dat deed hij inderdaad :-D we hebben genoten. Dank!

   Verwijderen
 2. Idd wat een bijzondere film! 15 min. Gekeken, vanavond weer verder ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gek he?! Er gebeurt eigenlijk niets in de film en toch blijf je kijken, tenminste de meeste mensen.

   Verwijderen
 3. Ja doe ik! Heb er echt behoefte aan stilte en rust

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, zalig. Het gevoel van 2 januari. Van naar buiten lopen na een death metalconcert. Och ja, uiteindelijk is het een andere marionet en dezelfde echte machthebbers. Denk ik. Ik ga het filmpje kijken, heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, soms moet je gewoon even stoppen en rust pakken.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank je voor de link! Heb hem gister met manlief helemaal gekeken. Prachtige film!

  BeantwoordenVerwijderen