Pagina's

donderdag 4 oktober 2018

Oeps





Herinneren jullie nog de buurtpomp voor water? Die pomp die het in maart, uiteindelijk, 4 dagen niet deed en de hele buurt zonder water zat? Zo nee, lees hier

Ach, die hardwerkende pomp,viel er toch bijna een boom op. Bijna! Het pomphuisje met pomp staat net over onze erfgrens aan het einde van de wei, maar laat die boom nou net op ons land staan. 

Werk aan de winkel. De joekel van een populier werd aan mootjes gezaagd en naar de boerderij gesleept. Super blij ben ik dat ik overstag ben gegaan om een quad aan te schaffen, met houtwagen. Op een gegeven moment was het wel erg vermoeiend om spullen te verslepen  in een kruiwagen door het bos. Dan hebben we het niet over "het pad naar het pannenkoekenhuis" bos, maar "van de paden af berg op en af " bos. De mannen hadden aan een woord genoeg, toen ik ergens in januari jammerend in het bos stond. Waren we eindelijk met alle spullen op de plek waar we moesten zijn, zakte Lief na 1 minuut al door het ijs op de poel. Doorweekt, koud en huilend, hangend aan mijn been, de hele toer weer terug, terwijl we nog niets gedaan hadden. Leuk joh, een boerderij met 21 hectare grond ;-)


Geintje..... het is geweldig!


Vlak bij het pomphuis staan nog een aantal grote bomen. Die staan voor dit najaar op de planning. Leuk klusje vinden de mannen in ons gezin. Geef ze een kettingzaag en quad en je hebt er geen omkijken meer naar. Verder is het een fijne aanvulling voor onze houtstapel, want 30 kuub per jaar  (ja het staat er echt) ligt er niet vanzelf.

5 opmerkingen:

  1. wij vinden onze 13 kuub per jaar al veel ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, wat is dat toch met mannen en ketting zagen en hout! Wel heel hard werken voor een beetje warmte in de winter!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heeeee ... ben je er weer? En ik maar denken ... als dat maar goed gaat allemaal daar ... met jullie! Blij dat je weer schrijft! Leuk joh 21 hectare, echte grootgrondbezitters zijn jullie!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hihi mannen en hun speelgoed ;) Wel heel fijn dat het zo kan!

    BeantwoordenVerwijderen